Dezastru ecologic! Președintele CJC, Horia Țuțuianu: "Este un real pericol pentru populație"

1222

Articole de la același autor

Administrația publică din comuna Limanu a demarat un amplu proiect de ecologizare a localității, unde peste aproximativ șapte hectare de teren au fost transformate într-o groapă de gunoi ilegală. 


"Vreau să ecologizăm zonele transformate, de-a lungul anilor, în gropi de gunoi. Oamenii aruncă la întâmplare tot ce nu le mai este necesar, și aici mă refer inclusiv la deșeuri menajere sau chiar materiale de construcții. S-au strâns tone de deșeuri în fiecare localitate care aparține de Limanu. Echipele primăriei vor merge în fiecare săptămână și vor igieniza aceste locuri. În paralel, voluntarii din zonă vor încerca să le explice oamenilor de ce avem nevoie de disciplină, inclusiv în ceea ce privește menținerea curățeniei", a declarat Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu. 


În acest context, zilele trecute, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a participat la acțiunea voluntară de ecologizare a terenurilor limitrofe localității Limanu. Cu această ocazie, autoritățile județene au identificat o problemă majoră în regiune: peste șapte hectare de teren agricol au fost transformate într-o groapă de gunoi ilegală. 


"Am aflat de inițiativa domnului primar Daniel Georgescu și am decis să o susțin. Știam că acțiunea este organizată împreună cu voluntari, așa că m-am oferit, la rândul meu, voluntar. Știam că în această comună există mari probleme cu deșeurile aruncate în locuri neamenajate, dar nu-mi imaginam că un întreg câmp a fost transformat într-o groapă de gunoi ilegală. Sunt conștient că este o problemă mult mai veche, și aceasta raportat numai la dimensiunea dezastrului. Acest teren, în starea în care se află acum, este un real pericol pentru toată populația comunei Limanu, inclusiv pentru turiștii care vizitează sudul litoralului în sezonul estival", a spus Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 


El a explicat că primul pas va consta în evaluarea costurilor și identificarea surselor de finanțare. Astfel, săptămâna viitoare, președintele CJC va convoca o întâlnire la care să participe atât autoritățile locale, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Sănătății, cât și cei ai Ministerului Finanțelor. 


"I-am recomandat domnului primar Daniel Georgescu ca, până săptămâna viitoare, să facă o evaluare a costurilor pentru ecologizarea zonei. Vom căuta soluții la nivelul județului, dar gravitatea situației mă determină să fac sesizări inclusiv către autoritățile naționale. Ne confruntam cu un dezastru ecologic. Nu înțeleg cum precedentul edil local a ignorat o problemă de asemenea amploare", a mai declarat președintele CJC. 


De asemenea, Țuțuianu a făcut apel către toți locuitorii județului să nu mai arunce deșeurile în locuri neamenajate. În ceea ce privește groapa de gunoi constituită ilegal pe raza comunei Limanu, președintele CJC estimează că lucrările de ecologizare vor demara în maximum câteva săptămâni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2457 secunde