Despre ce investiții la Constanța a vorbit Emil Boc cu afaceriștii chinezi

922
1
Premierul Emil Boc le-a prezentat investitorilor chinezi cele mai importante oportunități de afaceri în România, investiții care depășesc un miliard de euro. Prim-ministrul le-a vorbit acestora despre construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a canalului Dunăre-București și despre oportunitățile pe care Portul Constanța le poate oferi.
Boc a menționat explicit interesul României pentru o colaborare cu China pe cinci proiecte mari, în valoare de peste 1 miliard de dolari.
"Este vorba de construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă - o investiție majoră pentru ce înseamnă siguranța energetică a României și o investiție extrem de eficientă - canalul Dunăre-București, centura Bucureștiului, centrala de la Tarnița-Lăpuștești sau canalul Siret-Bărăgan, în domeniul agriculturii", a precizat primul-ministru adăugând că aceste proiecte vor fi discutate între cele două state și la nivel guvernamental.
Referitor la Portul Constanța, premierul Emil Boc a vorbit despre importanța majoră pe care acesta ar putea avea-o în dezvoltarea relațiilor comerciale cu China.
"Se vorbește tot mai mult de noul drum modern al mătăsii. Eu cred că atât România, cât și China sunt interesate să eficientizeze aceste rute. De aceea, portul Constanța poate deveni extrem de eficient în derularea acestor relații pe care țările noastre le au", a spus Boc la Forumul de afaceri româno – chinez.
Boc le-a prezentat oamenilor de afaceri sectoarele economice în care ar putea investi, apreciind în acest sens că oportunitățile cele mai mari le oferă agricultura, turismul, energia și infrastructura rutieră.
În alocuțiunea sa, Boc a insistat asupra oportunităților prezentate de investițiile în infrastructură, oportunități amplificate de intenția guvernului de la București de a iniția o serie de proiecte prin parteneriat public-privat.

Comentează știrea

admirator
16 august 2011
felicitari!

un lucru care trebuia facut de mult!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5175 secunde