"Descentralizarea este un răspuns la insistențele baronilor locali"

134

Articole de la același autor

Liderul Partidului Forța Civică Constanța, deputatul Dănuț Culețu, s-a declarat nemulțumit de Legea descentralizării, precizând că va aduce o serie de amendamente pe cultură și mediu.

"După părerea mea, descentralizarea nu este altceva decât un răspuns la insistențele baronilor locali de a își lărgi sfera de aplicare și, inclusiv, influența politică într-un an electoral. Pentru mine nu este altceva decât un preambul la necesitatea de a câștiga alegerile în 2014 și de a conferi baronilor locali posibilitatea de a politiza excesiv autoritățile centrale de care sunt reprezentate în plan local", a declarat Dănuț Culețu.

El a mai precizat că va depune câteva amendamente la această lege, pe domeniile de mediu și cultură.

Guvernul își va angaja, mâine, răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea, care prevede că sănătatea, agricultura, mediul, învățământul preuniversitar, cultura, tineretul și sportul, precum și turismul vor trece în subordinea autorităților locale, în timp ce Poliția, agenția de prestații sociale, cinematografele și porturile vor rămâne în structurile centrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4234 secunde