Deputatul Varol Amet, suspendat din UDTTMR! "Nu știu, am auzit și eu, dar nu am primit nimic"

4634
14
Deputatul Varol Amet, suspendat din UDTTMR!

Articole de la același autor

Deputatul Varol Amet a fost suspendat din calitatea de membru al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) ca urmare a faptului că a acționat în instanță mai mulți membri ai UDTTMR, dar și Uniunea care l-a trimis în Parlamentul României. 


"În statut, există o prevedere care spune că orice membru al UDTTMR care acționează în instanță Uniunea este suspendat. Deoarece Varol Amet a dat în judecată UDTTMR, s-a luat această decizie. Mai mult, la secretariatul Grupului parlamentar al minorităților naționale din cadrul Camerei Deputaților a fost trimisă o adresă prin care se aduce la cunoștință acest lucru și, implicit, că, până la alegerile din noiembrie 2016, UDTTMR nu mai este reprezentată de Varol Amet, ci de Ibraim Iusein, de la UDTR", a declarat o sursă din cadrul UDTTMR. 


Contactat telefonic, deputatul Varol Amet a spus că a auzit și el acest lucru, însă nu a fost, deocamdată, informat. 


"Am auzit și eu, dar nu am primit nimic. Nu am fost informat. Și nici nu m-a sunat cineva de la UDTTMR să mă anunțe. Cred că așa era normal, să mă sune să mă anunțe. O să sun eu acum, să aflu exact. Nu mi se pare normal să fiu suspendat. Eu sunt membru activ din 2008. Nu știu de prevederea asta din statut, nu există așa ceva, o să mă uit să văd, dar eu nu am dat în judecată Uniunea. Eu doar am contestat organizarea Congresului din ianuarie, deoarece am constatat anumite nereguli și am acționat în instanță anumite persoane. Oricum, eu o să mă duc în continuare la Uniune, pentru că Uniunea nu înseamnă doar câteva persoane, sunt atâția membri înscriși. La alegerile din 2012, eu am fost ales de toată Uniunea, eu îi reprezint pe ei", a declarat Varol Amet. 


Cu toate că Varol Amet susține că nu a acționat în instanță UDTTMR, la Jude-cătoria Constanța - secția civilă, apare ca înregistrat, pe data de 22 ianuarie 2016, dosarul nr. 1071/212/2016, având ca obiect - anulare act. Părțile dosarului sunt Varol Amet și Gafar Metchiure, care au calitatea de reclamanți, și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, Ersun Anefi și Menan Samir, în calitate de pârâți. Primul termen de judecată va avea loc la data de 9 martie. Practic, din câte se înțelege, Varol Amet solicită anularea actului care contestă organizarea Congresului UDTTMR ce a avut loc la începutul acestui an. 


"Între turci și tătari a existat mereu o bună colaborare" 
Pe de altă parte, contactat telefonic, și deputatul Ibram Iusein a spus că a auzit de suspendarea lui Varol Amet din UDTTMR, dar nu a fost informat pe această temă în mod oficial. "Nu am fost informat oficial despre această problemă legată de Varol Amet. Sincer, am auzit și eu, dar așa, la stadiu de bârfă. Desigur că sunt de acord să reprezint și UDTTMR dacă o să fie nevoie, până la alegerile din luna noiembrie. Între turci și tătari a existat mereu o bună colaborare", a spus Ibram Iusein. 


Reamintim că, în luna ianuarie, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a desemnat, în cadrul Congresului Național, noua conducere a organizației pentru următorii patru ani, precum și candidatul pentru funcția de deputat în Parlamentul României pentru mandatul 2016 - 2020. 


Astfel, Gelil Eserghep a fost reconfirmat în funcția de președinte pentru un nou mandat (384 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și două abțineri), în timp ce candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României a fost desemnat actualul subprefect Ersun Anefi (387 voturi pentru, 1 vot împotrivă și două abțineri). Cel de-al doilea candidat pentru fotoliul de parlamentar a fost actualul deputat Varol Amet, care a obținut doar 5 voturi pentru, două abțineri și 383 de voturi împotrivă. 


La timpul respectiv, pentru prima dată în istoria UDTTMR, raportul de activitate al deputatului în funcție, Varol Amet, nu a trecut de votul membrilor congresului, el fiind astfel respins. 


În plus, în cadrul congresului din ianuarie, a fost votată și noua conducere a UDTTMR. Alături de președintele Gelil Eserghep, au mai fost reconfirmați pe funcții vicepreședinții Samir Menan, Demirel Caiali, Nagi Gelal și Ateș Casimceali, precum și secretarul general Elvis Ismail. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tatar
26 februarie 2016
Tatarii

Urmaresc toate stirile care sunt in legatura cu uniunea si eserghep. Am constatat ca sunt anumiti "frustrati" care probabil au vrut si ei scaunul de la uniune cu orice pret, dar nu au reusit si continua sa dea cu aceleasi comentarii, aceleasi afirmatii cum ca presedintele este un Penal ales, ca nu are ce cauta in uniune etc. Mai oameni buni, mai terminati cu astea, ne'am saturat de atata mancatorie. Daca nu era un bun presedinte, nu era acolo! Va agitati degeaba!!! Oamenii il iubesc pe eserghep!!

sunay
26 februarie 2016
uniunea

Adevarat ca asa este! Eserghep este si o sa si ramana cel mai bun presedinte pentru noi. Doar cei rau intentionati si frustratii pot spune ceva rau de el. Nu stiu sa fie cineva sa ii ceara ajutorul si sa nu il ajute. Poate doar Varol, un individ pe care nici familia nu il vrea. Oricum, specimentul asta balbait nu trebuia desemnat nici acum patru ani ca reprezentat al uniunii in parlament. Erau altii mult mai buni care sa ne faca cinste acolo.

Wilcox
26 februarie 2016
Eserghep

Ce il face pe Eserghep un presedinte bun? Faptul ca intimideaza si isi trage foloase de pe urma comunitatii? Mie mi se pare ca domnul Amet Varol a facut o treaba buna in Parlementul Romaniei, reprezentandu-ne asa cum se cuvine. Daca va ghidati doar monitorizand cateva stiri aparute in presa, cel mai probabil veti judeca superficial intreaga situatie. Sunay de unde stii tu ca pe Amet nici familia nu il vrea? Vorbesti cumva din frustrarile care te apasa pe tine? Trebuia sa mergi tu in Parlement, sigur ne-ai fi umplut de cinste.

Wilcox
26 februarie 2016
Amet

Memet crezi ca acesta a fost motivul pentru care deputatul Amet Varol nu a fost reales? Inseamna ca tu crezi si in zana maseluta :))). Sunt pur si simplu niste interese mult prea mari la mijloc. Nu il intereseaza pe Eserghep un raport, crede-ma. El vrea doar oameni pe care sa ii manipuleze, iar atunci cand cei pusi in functii nu il asculta, pleaca acasa. Tu nu prea vezi padurea de copaci..

Tatar
26 februarie 2016
Pentru tatari

Nu am inteles un lucru,ce fel de constiinta aveti bai fratilor!Toti iesiti pe posturi si spune-ti ca va iubiti tara,Romania ,ca iubiti Crimea,ca Dobrogea e un model de convietuire interetnica!Ca noi tatarii avem cel mai mare numar de intelectuali!Intreb eu,cum?Reprezentantul in Parlament trebuie sa fie un om destept sa aduca solutii pentru tara,pentru Constanta care are ultimul spital din Romania,veniti cu solutii sa rezolvati treburile astea,ale tarii,noi tatarii suntem minoritatea care iubim tara asta mai mult decat oricine ,noi suntem neam darz si mandru,de 12 ani Mazare a lasat orasul intr-o mizerie de nedescris,asa iubiti tara,asa iubiti Constanta(Dobrogea).

Legislatie
26 februarie 2016
Rusinea de a fi "tatar"!

Atata demnitate nu aveti in voi! Ati inlocuit in parlament, dupa bunul vostru plac, un tatar cu un turc! Avem greutati in a ne pastra identitatea si in a nu fi asimilati de turci si voi fara mila si nepasare de neamul vostru va faceti ambitii contra tatarilor. Nu puteati sa va spalati rufele in comunitate, va faceti de ras si la lume. Parerea mea este ca la Congresul tatarilor are voie sa participe orice tatar! Membru, nemembru! Cand se dau bani de la Guvern nu se intreaba cati membri / nemembri / cati au , cati n-au cotizatie. Drept de vot, da, sunt de acord, pot avea doar unii, dar sa iti impiedici proprii conationali sa ia parte la Congres, mi se pare o reclamatie de dus la Guvern. Aveti sedinte interne, alegeri interne, trageti sfori in spatele usilor inchise, dar la Congres nu mi se pare firesc ca blocati accesul ca observatori. Pana si la sedintele de bloc, ai platit, n-ai platit intretinerea poti sa asisti la sedinte, sa-ti dai cu parerea. Varol este avocat si macar de dragul meseriei sper sa moara cu voi de gat! Asta daca nu va fi santajat, amenintat si redus la tacere.

ates
26 februarie 2016
avocat ???

Ce avocat este Varol, mai omule ? Daca era stapin pe el, pe meserie, se reprezenta singur dar el si-a angajat AVOCAT !!! Halal, cine ajunge pe mana lui ! Ia mai intereseaza-te cati clienti a avut in viata lui, o sa ai o surpriza mare, mare !

Schimba
27 februarie 2016
Postacul

Alti tatari urmaresc si ei toate comentariile . Am ajuns la concluzia ca esti un postac care da copy si paste automat, nici nu faci minimul efort sa compui un text nou. Faci de rusine tatarimea manjindu-te pt. bani. Bani care ar putea ajunge la tatarii din Crimeea atat de greu incercati. Da'tu iti umplii matu' cu qazi si sugiuk

Răspuns la: Tatarii
Adăugat de : Tatar, 26 februarie 2016
Urmaresc toate stirile care sunt in legatura cu uniunea si eserghep. Am constatat ca sunt anumiti "frustrati" care probabil au vrut si ei scaunul de...
Tatarus
27 februarie 2016
Dreptate, libertate pt.TATARI !

Jos CENZURA!!!! Jos laba de pe TATARI !!!

Metin
27 februarie 2016
Penibil

Este penibil sa afli din presa ( eu fiind membru al uniunii tatare) ca reprezentantul tau in parlament este dat la o parte si a fost numit in locul lui deputatatul uniunii turce. Conducerea UDTTMR a dus la aceasta situatie rusinoasa. Ce tupeu sa spui ca deputatul turc te reprezinta fara sa il consulti sau sa il anunti intr-un fel.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde