Deputatul Stelian Ion, semnal de alarmă după evenimentele de la Timişoara. „Un simptom de xenofobie”

878
Deputatul Stelian Ion, semnal de alarmă după evenimentele de la Timişoara. „Un simptom de xenofobie” - fondstelianion-1642347543.jpg

Articole de la același autor

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul AUR, George Simion, a dat buzna în sediul primăriei Timişoara împreună cu alţi membri ai formaţiunii pe care o conduce şi l-a apostrofat pe primarul Dominic Fritz. Imediat după acest eveniment nefericit, deputatul USR-PLUS de Constanţa Stelian Ion a reacţionat şi a tras un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Banat.

„Descinderea de vineri a cetei lui Simion la primăria Timișoara, unde a intrat cu forța peste primarul Dominic Fritz, încălcând mai multe norme legale, făcând referire inclusiv la etnia acestuia, reprezintă un gest grotesc și periculos. Încă un simptom clar de xenofobie fascistă.

Descinderile lui Simion la adresele politicienilor și pe la sediile instituțiilor publice nu au legătură cu patriotismul, reprezintă doar o încordare a mușchilor, un simplu lătrat zgomotos. Să ne imaginăm că și alți lideri de partid, care pot mobiliza mii de membri, ar da semnalul, și-ar strânge câte o ceată de susținători și ar da buzna la George Simion acasă, la biroul său ori la sediul partidului. Motive s-or găsi. Ce s-ar întâmpla dacă două grupări rivale ar da nas în nas? Ar discuta ele civilizat, cu argumente raționale, sau mai degrabă s-ar încăiera?”, a punctat deputatul USR-PLUS de Constanţa, Stelian Ion.

Parlamentarul a mai adăugat că acţiunile celor de la AUR seamănă cu cele de pe vremea fasciştilor.

Deputatul explică faptul că în zilele noastre nu poate exista o politică extremistă în România.

„Da, demersurile AUR și ale lui George Simion aduc din ce în ce mai mult cu cele ale fasciștilor. Acțiuni tot mai dese în forță, de intimidare. Am remarcat la un moment dat și replica dată de domnul Târziu, pronunțată de la tribuna Parlamentului: Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele, a spus cu o doză de regret în voce domnul Târziu. Parcă i-ar fi surâs să întoarcă foaia, să procedeze altfel, așa, ca pe vremuri, precum legionarii care-i executau rapid pentru trădare de neam și țară pe cei care le contestau ideile și faptele.

Aceste acțiuni sunt foarte periculoase pentru că pot constitui preambulul a ceea ce istoria acestei țări a mai trăit, din păcate. Iar complicitatea autorităților, care le permit acestor indivizi astfel de derapaje, nu se poate explica altfel decât prin aceea că PNL și PSD le convine curentul extremist. Astfel își legitimează mai ușor mariajul. La fel cum lui Iliescu

i-a convenit să-l aibă la un moment dat contracandidat pe Vadim”, a adăugat Stelian Ion.

Deputatul îl consideră vinovat şi pe preşedintele Klaus Iohannis de ceea ce se întâmplă în această perioadă pe scena politică din România.

„Cine a deschis larg ușa extremismului în România? Nu știa Iohannis de acest pericol în momentul în care a compromis coaliția de dreapta? Nu i-au spus consilierii că asta se va întâmpla? Era evident că eșecul acestei coaliții urma să aibă printre consecințe și creșterea mișcării extremiste. Totuși, acum observăm că, pe măsură ce Simion derapează tot mai tare, coaliția uselistă își legitimează și mai pronunțat existența: ce să facem? Trebuia să asigurăm stabilitate, nu? Am fost împinși de useriști să ne unim și să salvăm țara, inclusiv de pericolul extremismului.


Dar cine oare a creat artificial instabilitatea și starea asta de pericol? A creat-o cine avea nevoie de scenariul ăsta. Un calcul extrem de cinic”, a concluzionat Stelian Ion.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5491 secunde