Deputatul Stelian Ion, de la USR, apel să nu se mai "sifoneze" banii publici

1666
Deputatul Stelian Ion, de la USR, apel să nu se mai

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța din partea Alianței 2020 USR-PLUS a organizat, ieri, o conferință de presă în cadrul căreia a abordat unele proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local ce va avea loc astăzi.

El a spus că pe ordinea de zi se află mai multe proiecte ce vizează alocarea unor sume de bani cluburilor sportive din Constanța și a făcut apel la consilierii locali să nu le voteze argumentând că reprezintă o "sifonare a banilor publici".

"Primarul Decebal Făgădău dorește să aloce 4,3 milioane euro din bugetul municipiului Constanța pentru cluburi sportive private. O sumă uriașă, care ar putea fi orientată către investiții și cheltuieli realizate în interesul general al constănțenilor. Consilierii locali sunt chemați să aprobe această propunere a primarului, în timp ce școlile, terenurile de sport și bazele sportive publice sunt lăsate în paragină. Le solicit public tuturor consilierilor ca în ședința Consiliului Local să voteze împotriva inițiativei primarului Decebal Făgădău, urmând ca această sumă enormă să fie orientată către investiții și cheltuieli realizate în interesul general al constănțenilor. Suma de 4,3 milioane de euro este o sumă colosală dacă ne gândim la bugetul Constanței. O sumă colosală alocată unor entități private, o sumă aruncată pe fereastră fără să fie stabilite niște criterii de performanță. De ani de zile se sifonează bani fără nicio decență, iar constănțenii sunt obligați să accepte. Aceste cluburi sunt conduse de pesediști, este un lucru care trebuie să înceteze. Acești bani ar fi trebuit alocați încă de anul trecut pentru investiții iar acum s-ar fi acoperit o parte din necesarul sălilor de sport necesare în Constanța", a spus Stelian Ion.

În plus, el a explicat că, în opinia sa, banii alocați cluburilor sportive în ultimii doi ani ar fi fost suficienți pentru a construi săli de sport și terenuri de antrenament în majoritatea școlilor care nu dispun de aceste dotări.

În acest context, Stelian Ion a spus că, în momentul în care va ajunge primarul Constanței, curțile școlilor vor fi reamenajate, modernizate și deschise sportului de masă și copiilor, inclusiv în vacanțe.

"Curțile școlilor stau închise, abandonate, în paragină și cu lacătul pe porți, în timp ce copiii noștri nu au terenuri de sport, nu au unde să se joace. Astfel că printre primele lucruri pe care le voi face ca primar este să deschid curtea școlii către copii. De asemenea, vom reabilita bazele sportive", a mai spus Stelian Ion.

Totodată, el a atras atenția asupra proiectului ce vizează parcările din Constanța și a vorbit despre ilegalitatea plății parcărilor.

"Regulamentul ce prevedea o anumită sumă pentru parcare a fost anulat și cu toate acestea, primăria primește acei bani din sms-urile date de către cetățenii nedumeriți și temători", a mai acuzat Stelian Ion.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3097 secunde