Deputatul Robert Boroianu, de la PNL, solicită demisia ministrului Agriculturii

353
Deputatul Robert Boroianu, de la PNL, solicită demisia ministrului Agriculturii - pnlrobertboroianu10-1536163876.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PNL de Constanța Robert Boroianu solicită demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul în care a gestionat criza pestei porcine africane, precum și constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect.

"Este limpede faptul că autoritățile direct implicate, în speță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ANSVSA, nu au luat măsuri eficiente pentru prevenirea și stoparea apariției acestei maladii, deși Comisia Europeană a notificat, în trecut, în nenumărate rânduri, Bucureștiul, cu privire la pericolul iminent al pestei porcine africane. Astăzi, sunt confirmate peste 800 de focare în 11 județe, iar această boală este în plină evoluție agresivă. Măsurile luate de autorități sunt superficiale, iar acestea, deși au fost mult trâmbițate pe canalele media, nu au nicio legătură cu realitatea din teren! Zi de zi, flagelul pestei porcine își arată adevărata dimensiune în fața incompetenței Guvernului PSD-ALDE! Ca urmare, îi solicit demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, pentru catastrofa în care a târât România!", transmite deputatul liberal Robert Boroianu, printr-o declarație politică prezentată în Parlament.

De asemenea, acesta îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu mai fugă de responsabilități și să comunice public soluțiile luate de guvern pe termen scurt, mediu și lung, atât pentru crescătorii particulari de porci, cât și pentru producătorii din industrie, "care astăzi sunt obligați să își închidă fermele și să disponibilizeze angajații".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4328 secunde