Deputatul Mădălin Voicu pledează pentru unitatea romilor

152
1
Deputatul Mădălin Voicu pledează pentru unitatea romilor - mdlinvoicu-1361485116.jpg
Deputatul Colegiului 10 din Constanța, social-democratul Mădălin Voicu, pledează pentru unitatea romilor și susține că în comunitățile acestora trebuie depășite orgoliile care "împiedică coagularea ideii de împreună". 


"Țiganii au obligația să mear-gă, să creeze și să rămână împreună, pentru că numai așa vor fi respectați și vor deveni o forță. Indiferent câtă cultură și educație are o persoană care aparține acestei etnii, ținta trebuie să fie aceeași. Este obligația noastră să oferim generațiilor care vin un nucleu care să demonstreze că lupta noastră de la 1856 până în prezent a avut o greutate și un efect", a afirmat Mădălin Voicu, la dezbaterea "Romii - de la statutul de robi la statutul de cetățeni europeni", organizată cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la dezrobirea romilor. 


Comentează știrea

haoleu
22 februarie 2013
corect,

dar sub ce culori politice? Aici e buba... PZD a promis mult de 23 de ani si n-a facut nimic. Ori acceptati independeta politica -reala- a romilor uniti, ori ii lasati asa, fiecare la partidul lui. Pina atunci, poate veti incerca sa puneti bazele unei banci comerciale a romilor... Este capital, este nevoie de ea... de nu? Pentru ca se opun rromanii? Dar ce e cu termenul "tzigan"? Nu era interzis de lege? Sau pentru unii, nu exista lege pe aici?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Monden : Mădălin Voicu, tată pentru a cincea oară
Pagina a fost generata in 0.2756 secunde