Deputatul Ilie Toma, de la PSD: Se vor recalcula pensiile pentru anumite categorii

534
Deputatul Ilie Toma, de la PSD: Se vor recalcula pensiile pentru anumite categorii - ileitomapsd-1531057907.jpg
Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I și II de muncă și care au ieșit la pensie în perioada 1990 - 1 ianuarie 2011 vor beneficia, la nivel național, de recalcularea din oficiu a pensiilor și de o majorare a veniturilor în urma acestui proces, a declarat deputatul Ilie Toma (PSD), unul dintre inițiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaților, la Legea sistemului public de pensii.


El a explicat că procesul de recalculare a pensiilor pentru acești beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foștii angajați din minerit, siderurgie, construcții, căi ferate și alte domenii care s-au încadrat în grupele I și II de muncă.


"Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaților îndreaptă inechitățile și dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus și se pare că nu au fost cele mai eficiente. El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel național", a spus Toma, citat de Agerpres.


Efortul bugetar necesar pentru acoperirea sumelor rezultate ca urmare a recalculării pensiilor a fost estimat de către parlamentarul PSD la circa 70 milioane de lei pe an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6314 secunde