Deputatul Cristina Dumitrache, apel pentru salvarea culturii româneşti

381
Deputatul Cristina Dumitrache, apel pentru salvarea culturii româneşti - cristina-1604428962.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul PSD de Constanţa, Cristina Dumitrache, face un apel către Ministerul Culturii de a găsi unele soluţii care să ajute instituţiile de cultură din România să nu intre în faliment.

Cristina Dumitrache a explicat că lipsa măsurilor care ar trebui luate rapid în legătură cu acest subiect, ar putea duce la dispariţia teatrului şi a celorlalte instituţii de cultură din Constanţa şi implicit din România.

„Pandemia de Covid-19 a afectat puternic viața artistică și culturală cele mai afectate paliere fiind cele care presupun interacțiunea directă dintre instituții și vizitatori sau dintre public și artiști. Mulți dintre cei care activează în zona cultural-creativă nu și-au mai putut desfășura activitatea obișnuită iar o parte dintre ei au fost nevoiți să intre în șomaj sau chiar și-au pierdut locurile de muncă. Deși o parte a instituțiilor de cultură au fost gradual redeschise, din cauza măsurilor sanitare și a celor de siguranță capacitatea a fost redusă considerabil. Știm bine că instituțiile de cultură nu au avut nici înainte o finanțare adecvată și că de multe ori activitatea acestora nu s-a putut materializa pe fondul penuriei permanente. Criza provocată de pandemie a adâncit aceste neajunsuri și a afectat atât instituțiile publice de cultură cât și pe cele private sau pe artiștii independenți. Avem nevoie de măsuri clare și rapide care să susțină actul cultural, concepute de profesioniști în măsură să înțeleagă valoarea artistică. Avem nevoie de alocarea ajutorului financiar pentru redresarea acestui sector.Avem nevoie să regândim calitatea actului artistic pentru a-l menține la standarde ridicate și adaptat situației prin care trecem.Avem nevoie de strategii pentru a recâștiga încrederea oamenilor în aceste instituții și pentru a atrage publicul către evenimentele culturale.” , a spus printre altele Cristina Dumitrache în interpelarea adresată Ministerului Culturii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde