Deputatul Bogdan Huțucă: "E o șansă imensă pentru noi să consolidăm capitalul românesc"

788
Deputatul Bogdan Huțucă:

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat că Guvernul Orban pune la bătaie opt miliarde de lei pentru redresarea și dezvoltarea afacerilor românești, deoarece toate companiile mici sau mari sunt incluse în programul de consolidare economică.

"Opt miliarde de lei pune guvernul la bătaie pentru redresarea și dezvoltarea afacerilor românești. Toate companiile românești, mici sau mari, sunt acum incluse în programul de consolidare economică. O șansă istorică pentru antreprenoriatul autohton", a transmis liderul liberalilor de la Constanța, Bogdan Huțucă.

El a mai adăugat că Guvernul Orban se asigură că firmele românești își păstrează liniile de producție, contractele și, cel mai important, își păstrează angajații. Drept urmare, efectul de multiplicare în economie al programului este estimat la 28 de miliarde de lei.

În plus, a explicat deputatul Bogdan Huțucă, guvernul se concentrează și pe companiile mari, acestea urmând să beneficieze de aceleași condiții cu cele oferite IMM-urilor. În acest context, el a spus că, practic, este o oportunitate fantastică, deoarece se poate investi în retehnologizări sau alte sectoare ale afacerii.

"Pe lângă afacerile mici, guvernul se concentrează și pe companiile mari, de care depind nu doar mii de locuri de muncă și mii de familii, ci comunități întregi. Companiile mari vor beneficia de aceleași condiții cu cele oferite IMM-urilor. Ca urmare, vor primi din partea statului român o garanție care acoperă, în proporție de maximum 90%, necesarul de garantare pentru credite noi. Acest lucru este o oportunitate fantastică. Se poate investi în retehnologizări, în schimbarea liniilor de producție, în dezvoltarea unor noi direcții de business", a mai precizat deputatul Bogdan Huțucă.

În plus, pentru a fi alături de acei antreprenori și acele companii care au cea mai mare nevoie de ajutor, guvernul liberal a decis să acorde produse cu o componentă de minimis, adică să compenseze dobânda la creditele în derulare, să subvenționeze dobânzile la creditele noi și să acorde plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele de capital de lucru acordate de băncile comerciale.

"E o șansă imensă pentru noi să consolidăm capitalul românesc, să dezvoltăm produse locale, să atacăm noi nișe de piață. Orice perioadă grea poate fi un moment de reinventare, iar Guvernul României este cel mai mare susținător al acestui demers", a mai transmis liberalul constănțean Bogdan Huțucă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 05 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 04 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.9907 secunde