Deputații vor stabili dacă mamele cu mai mulți copii primesc rentă viageră

Marţi, 18 Octombrie 2016, 18:40
1190
Senatorii au adoptat tacit proiectul prin care mamele cu mulți copii ar urma să fie ajutate de statul român. Inițiativa legislativă este semnată de deputatul PSD Ninel Peia și a fost depusă în Parlament în luna martie. Ulterior, a fost retrimisă la comisie, însă raportul a fost de respingere a propunerii legislative. După adoptarea tacită din Senat, docu-mentul va ajunge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. 


Conform proiectului, femeile care au născut și crescut cel puțin trei copii vor primi o indemnizație viageră lunară, iar celor care au cel puțin cinci li se acordă și medalia de "Mamă - eroină". 


"Femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul și medalia de Mamă Eroină", se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2549 secunde