Deputații susțin moțiunea simplă pe Justiie

94
Deputații susțin moțiunea simplă pe Justiie - camera13364828491368013175138251-1540889490.jpg

Articole recomandate

Plenul Camerei Deputaților dezbate marți moțiunea simplă, inițiată de PNL și USR, intitulată "Ministrul Justiției, un ministru de nota 4 (patru)", în care cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a "abandonat Justiția în mâna infractorilor" și "a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în ședințe de partid".

"Pentru acest motiv ar fi trebuit să vă dați demult demisia! Nu e târziu nici acum! (...) V-ați făcut de ocară în fața studenților, în fața colegilor dumneavoastră de catedră pe care nu îi puteți păcăli sau manipula, v-ați făcut de râs în fața întregii țări, mai puțin a lui Liviu Dragnea & Co. Dumneavoastră sunteți cel care aduce deservicii grave imaginii României în plan extern, nu atât prin vorbele pe care le rostiți mai mult sau mai puțin meșteșugit, cât mai ales prin fapte! Degeaba afirmați prin fraze așezate cu grijă că promovați independența Justiției, că sprijiniți lupta împotriva corupției, dacă prin fapte faceți exact contrariul", se arată în textul moțiunii.

Inițiatorii demersului îi reproșează lui Toader că, "în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici (...), a desenării unor proiecte fantasmagorice, cum este Cartierul Justiției din București", a unor apariții publice în care și-a etalat "dorința de avea talent de povestitor", a afirmațiilor publice prin care a "afectat independența sistemului judiciar", în afară de "lovitura" pe care încearcă să o aplice "luptei împotriva corupției" nu prea are cu ce se lăuda de când a devenit ministru.

Punctual, printre altele, ministrul Justiției este acuzat că a promovat "politizarea Justiției".

Moțiunea va fi supusă votului miercuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.858 secunde