Deputații au decis: Boldea poate fi reținut și arestat. USL a participat la vot

236
Deputații au decis: Boldea poate fi reținut și arestat. USL a participat la vot - boldeamihaifane98283400-1332250045.jpg
Camera Deputaților a încuviințat marți cererea procurorilor de percheziționare, reținere și arestare a deputatului Mihail Boldea. Acesta a rămas fără imunitate parlamentară. USL a trimis în Parlament trei reprezentanți pentru a putea asigura cvorumul.

Camera Deputaților a aprobat, marți, prin vot secret, cererea de percheziție domiciliară, reținere și arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. La vot au participat, pentru asigurarea cvorumului, și câțiva deputați ai opoziției.

Deputatul independent Mihail Boldea nu a fost prezent marți, în plen, să își prezinte punctul de vedere referitor la cererea Procurorului General de arestare preventivă a acestuia. Boldea ar fi trebuit să intervină în plen să își justifice nevinovăția.

Liderul USL Victor Ponta a declarat că uniunea a trimis trei reprezentanți în Parlament pentru a susține cvorumul necesar.

Deputatul Mihail Boldea, un avocat, un fost arbitru și alte 19 persoane sunt cercetați de DIICOT pentru înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale și apoi trecute în proprietatea membrilor grupării, scrie Mediafax.

Potrivit primelor informații, parlamentarul este unul din capii grupării, fiind avocat în cadrul Baroului Galați. Boldea a intrat în Parlament pe listele PDL, dar acum face parte din grupul deputaților UNPR.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galați și un fost arbitru al Curții de Arbitraj Galați, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, se arată într-un comunicat, de vineri, al DIICOT, citat de Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine vrea la Primăria Techirghiol
Pagina a fost generata in 1.5406 secunde