Democrat-liberalii au adoptat Codul Etic al partidului

374
Democrat-liberalii au adoptat Codul Etic al partidului - pdl-1319531635.jpg
Biroul Permanent al PDL a adoptat, în cadrul ședinței de ieri, Codul etic al partidului, a anunțat europarlamentarul Monica Macovei, vicepreședinte democrat-liberal.
Potrivit Codului Etic adoptat de BPN al PDL, membrii formațiunii vor trebui să respecte criterii de integritate mai severe, în timp ce conducerea PDL și comisia de integritate, etică și litigii vor avea mecanismele necesare pentru o reacție mai rapidă în cazul încălcării lor.
Prevederile codului au fost adoptate prin votul unanim al Biroului Permanent Național al PDL.
"Este o premieră pe scena politică românească. Acest Cod Etic ridică standardele de integritate la un nivel inexistent în România până acum. În construcția acestui cod, ne-am uitat și la ce au celelalte partide românești și sunt numai generalități, nu proceduri clare", a declarat vicepreședintele PDL, Monica Macovei, cea care, împreună cu președintele comisiei pentru statut, etică și litigii a PDL, deputatul Daniel Buda, a coordonat redactarea codului.
Macovei consideră că principala calitate a documentului este faptul că sunt stabilite norme clare de integritate, precum și mecanismele interne prin care PDL poate reacționa la încălcarea acestor norme. 
"Substanța codului este că, atunci când apar probleme de integritate, de natură penală sau nu, de exemplu sesizări din presă, PDL va trebui să reacționeze rapid prin proceduri pe care le-am stabilit foarte clar, printr-un mecanism clar și într-un termen foarte scurt. Deci nu tăcere, nu bâlbâieli, ci decizie rapidă printr-o procedură clară, justificată și argumentată, prezentată public", a afirmat europarlamentarul PDL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : De ce se reunește CODA la sediul PDL
Pagina a fost generata in 0.3975 secunde