Lansată oficial în cursa pentru șefia Organizației Municipale,

Democrat liberala Maria Stavrositu vrea să termine caracatița PSD care acaparează Constanța

4944
Democrat liberala Maria Stavrositu vrea să termine caracatița PSD care acaparează Constanța - 499136067c2517c7309f5d1c18ff7814.jpg
Deputatul Maria Stavrositu și-a lansat, ieri, în mod oficial, candidatura pentru șefia Organizației Municipale a PDL Constanța. Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură, în prezența a aproximativ 700 de persoane. Deputatul Colegiului 10 i-a avut alături, cu această ocazie, pe Zanfir Iorguș, Senol Zevri, secretarul general al PDL Constanța și, totodată, director al Agenției de Protecție a Mediului Constanța, pe Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, Ionel Manafu, directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, dar și pe Paul Brânză, directorul Autorității Navale Române și candidat pentru con-ducerea Organizației Județene. De menționat este și participarea la eveniment a deputatului PDL Sever Voinescu, numit de Stavrositu "coleg și prieten", care a mărturisit că prezența sa la Constanța este strict legată de susținerea Mariei Stavrositu în competiția pentru fotoliul de președinte al Organizației Municipale.

"Dacă nu produci schimbarea, vei fi tu însuți schimbat"
Lansarea programului politic pentru Organizația Municipală a PDL Constanța al deputatului Stavrositu a fost deschisă de un scurt recital al lui Fuego. Ulterior, au luat cuvântul, în vederea exprimării univoce a sprijinului acordat Mariei Stavrositu în alegerile interne din PDL, Florian Constantin, actualul lider de la municipiu, Senol Zevri, Florin Mitroi, Paul Brânză, fostul deputat Laurențiu Mironescu și, nu în cele din urmă, Sever Voinescu. Acesta din urmă și-a susținut discursul pro Maria Stavrositu insistând, ca și Mitroi de altfel, îndeosebi asupra nevoii ca PDL Constanța să câștige alegerile locale din 2012, dar și asupra ideii de reconsolidare a partidului, astfel încât organizația de la Constanța să revină pe poziția pe care s-a aflat cu ani în urmă.
"În politică, dacă nu produci schimbarea, vei fi tu însuți schimbat", a declarat Maria Stavrositu la începutul discursului său, parafrazându-l pe Sever Voinescu. Ea a explicat că printre obiectivele sale se numără încurajarea unei "politici europene, curate, cu proiecte și termene clare de execuție", dar și configurarea unei Organizații Municipale dinamice și vocale. De remarcat este, din acest punct de vedere, afirmația deputatului Stavrositu că Organizația PDL Constanța nu este suficient de vocală "împotriva celor care căpușează interesele constănțenilor".

Împotriva "corupției deșănțate din administrația locală"…
Totodată, parlamentarul constănțean a declarat că speră să devină, pe 5 iunie, liderul municipal al democrat liberalilor tomitani pentru ca, în perspectiva alegerilor locale din 2012, constănțenii să spună "nu" "corupției deșănțate din adminis-trația locală". Menționând că își do-rește o schimbare, dar nu de dragul schimbării, ci pentru că aceasta e absolut necesară, Stavrositu a precizat că este nevoie, poate mai mult ca niciodată, ca "găștile și gășcuțele" să nu mai reprezinte un criteriu de orientare în partid.
Stavrositu a militat pentru un "PDL al valorilor", care să rezoneze cu toți membrii săi și care, mai ales, "să dea tot ceea ce este mai bun pentru Constanța".

…și împotriva caracatiței PSD din Constanța
Nu mai puțin important este că Maria Stavrositu nu a ezitat să critice, în repetate rânduri, actuala administrație publică locală: "De prea multă vreme ne uităm de pe margine cum caracatița PSD acaparează resursele Constanței, decide cine, ce contracte ia. De multă vreme, avem un primar despre care amba-sadorul Statelor Unite (n.r. - Mark Gitenstein) spune că este un demn urmaș al lui Ceaușescu".
Nu în ultimul rând, deputatul Colegiului 10 a făcut referire și la contracandidatul său în cursa pentru conducerea Organizației Municipale a PDL Constanța, fără, însă, a-i preciza numele. Reamin-tim că fostul europarlamentar Adrian Manole, prim-vicepre-ședintele Organizației Județene a PDL, și-a anunțat intenția de a candida pentru fotoliul de lider de la municipiu. În ceea ce-l privește pe Manole, Maria Stavrositu i-a întrebat, retoric, pe cei prezenți în sală câți dintre ei îl cunosc. În continuare, ea a criticat, însă din nou fără a-i pronunța numele, faptul că Manole ar fi unul dintre colegii de partid care "apare după campanie și ocupă un loc călduț".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2813 secunde