Dan Barna, de la USR:

"Demisia lui Negrescu se înscrie în logica în care PSD și ALDE tratează România"

232
Președintele USR, Dan Barna, îl acuză pe Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, că își abandonează țara cu două luni înainte de cel mai important moment din istoria europeană a României - președinția Consiliului UE, doar pentru că știe că va fi un eșec.

"România abandonată! Demisia lui Victor Negrescu se înscrie din toate punctele de vedere în logica în care PSD și ALDE tratează România și îi tratează pe români. Să îți abandonezi țara cu două luni înainte de cel mai important moment din istoria europeană a României doar pentru că știi că va fi un eșec și nu vrei să fii tras la răspundere este de neiertat, indiferent de alte motive", a scris Dan Barna, pe Facebook.

El consideră că președinția României la Consiliul UE din 2019 era, oricum, un proiect eșuat din cauza acestui Guvern.

"Acum, însă, devine un abandon pentru români și pentru Uniunea Europeană. Rușine, PSD și ALDE!", spune Barna.

Presa a relatat, sâmbătă, că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-ar fi depus demisia din funcție. Ulterior, Negrescu a precizat, pentru Agerpres, că își rezervă dreptul să își exprime punctele de vedere în cadrul Guvernului și al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere face parte. Duminică, acesta a revenit cu precizări, afirmând că președinția Consiliului Uniunii Europene de anul viitor este "a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat".

El a spus că nu are mize personale și că ar lucra și benevol la un proiect atât de important dacă se dorește acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4889 secunde