De ce s-a supărat Nicolae Matei pe Aliss Andreescu

Vineri, 09 Septembrie 2011
3649
Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat pentru ziarul Cuget Liber că este foarte revoltat din cauza modificărilor survenite în conducerea mai multor unități de învățământ din Năvodari. Matei reclamă faptul că șeful Inspectoratului Școlar Constanța, Aliss Andreescu, a făcut acest modificări pe baza unor criterii, altele decât cele de profesionalism și fără a-l consulta în prealabil.

"La Năvodari, eu sunt și premier și președinte și primar"

Primarul a menționat că din cauza acestor modificări există șanse foarte mari ca anul școlar la Năvodari să fie blocat. Nicolae Matei a menționat că nu acceptă ca numirea directorilor să se facă "pe criterii politice", decizând să sisteze plățile pentru școlile vizate, inclusiv salariile dascălilor.

"Vreau să vă spun că există șanse ca la Năvodari să se creeze un blocaj în ceea ce privește școlile din cauza faptului că ISJ, condus de doamna Aliss Andrescu, a făcut schimbări în conducerea anumitor unități de învățământ fără să primească avizul meu. Va fi scandal mare. Nu voi mai da salariile profesorilor, voi stopa orice plăți, inclusiv pe cele salariale, până când ordinul de numire a directorilor va fi revocat. Nu se poate așa ceva. Adică eu plătesc curentul, apa, asigur întreținerea la școli, decontez costurile de transport pentru cadre didactice, fac tot ce îmi stă în putere pentru ca lucrurile să meargă cum trebuie, iar ea efectiv își bate joc de munca mea. Numește pe cine vrea, pe criteriile lor și nici nu mă consultă. Înțeleg să facă modificări și să îmi pună oameni care se pricep, dar nu sunt de acord să îmi pună un director inapt, care la două noaptea lasă luminile aprinse în școală, lasă apa curgând și altele….ISJ refuză orice fel de colaborare cu Primăria Năvodari. Vreau să știe Aliss Andreescu că, la Năvodari, eu sunt și premier și președinte și primar. Când a ajuns în funcție mi-a promis că nu o să facă modificări în conducere și a doua zi i-a schimbat pe toți. Este inacceptabil felul în care aceasta procedează!", a declarat Nicolae Matei.

"Nu avem nevoie de aprobarea primarului"

De cealaltă parte a baricadei, inspectorul general Aliss Andreescu menționează că toate schimbările au fost făcute pe baza unor criterii de competență profesională, iar decizia a fost luată de către consiliul de administrație.

"Toate schimbările au fost făcute pe baza criteriilor de competență profesională, iar deciziile au fost luate de către consiliile de administrație. Îmi știu foarte bine atribuțiile, iar modificările au fost făcute conform reglementărilor legislative existente în acest sens. Domnul primar are opiniile sale, când facem schimbări ne putem consulta cu dânsul, desigur, dar nu avem nevoie de aprobarea lui. Referitor la probleme de care vorbește, că a lăsat lumina aprinsă sau altceva, nu știu la ce face referire pentru că nu mi-a semnalat niciodată nimic în sensul acesta", a declarat Andreescu.

Menționăm că modificările despre care se vorbește au fost făcute la Școala Generală "George Enescu", unde directorul adjunct al unității de învățământ, Paula Iordan, a fost schimbat cu profesorul de chimie Ofelia Eniu. De asemenea, la grădinița "Peștișorul de aur", în locul Lucreției Văduva a fost numită Georgeta Prodan, iar la grădinița "Lumea Florilor", Dorina Mihalașcu a fost înlocuită cu Raluca Diaconu.


Articole pe aceeasi tema

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Cum să prevenim incendiile în școli!
Pagina a fost generata in 0.2373 secunde