De ce s-a supărat Nicolae Matei pe Aliss Andreescu

3738
10

Articole de la același autor

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat pentru ziarul Cuget Liber că este foarte revoltat din cauza modificărilor survenite în conducerea mai multor unități de învățământ din Năvodari. Matei reclamă faptul că șeful Inspectoratului Școlar Constanța, Aliss Andreescu, a făcut acest modificări pe baza unor criterii, altele decât cele de profesionalism și fără a-l consulta în prealabil.

"La Năvodari, eu sunt și premier și președinte și primar"

Primarul a menționat că din cauza acestor modificări există șanse foarte mari ca anul școlar la Năvodari să fie blocat. Nicolae Matei a menționat că nu acceptă ca numirea directorilor să se facă "pe criterii politice", decizând să sisteze plățile pentru școlile vizate, inclusiv salariile dascălilor.

"Vreau să vă spun că există șanse ca la Năvodari să se creeze un blocaj în ceea ce privește școlile din cauza faptului că ISJ, condus de doamna Aliss Andrescu, a făcut schimbări în conducerea anumitor unități de învățământ fără să primească avizul meu. Va fi scandal mare. Nu voi mai da salariile profesorilor, voi stopa orice plăți, inclusiv pe cele salariale, până când ordinul de numire a directorilor va fi revocat. Nu se poate așa ceva. Adică eu plătesc curentul, apa, asigur întreținerea la școli, decontez costurile de transport pentru cadre didactice, fac tot ce îmi stă în putere pentru ca lucrurile să meargă cum trebuie, iar ea efectiv își bate joc de munca mea. Numește pe cine vrea, pe criteriile lor și nici nu mă consultă. Înțeleg să facă modificări și să îmi pună oameni care se pricep, dar nu sunt de acord să îmi pună un director inapt, care la două noaptea lasă luminile aprinse în școală, lasă apa curgând și altele….ISJ refuză orice fel de colaborare cu Primăria Năvodari. Vreau să știe Aliss Andreescu că, la Năvodari, eu sunt și premier și președinte și primar. Când a ajuns în funcție mi-a promis că nu o să facă modificări în conducere și a doua zi i-a schimbat pe toți. Este inacceptabil felul în care aceasta procedează!", a declarat Nicolae Matei.

"Nu avem nevoie de aprobarea primarului"

De cealaltă parte a baricadei, inspectorul general Aliss Andreescu menționează că toate schimbările au fost făcute pe baza unor criterii de competență profesională, iar decizia a fost luată de către consiliul de administrație.

"Toate schimbările au fost făcute pe baza criteriilor de competență profesională, iar deciziile au fost luate de către consiliile de administrație. Îmi știu foarte bine atribuțiile, iar modificările au fost făcute conform reglementărilor legislative existente în acest sens. Domnul primar are opiniile sale, când facem schimbări ne putem consulta cu dânsul, desigur, dar nu avem nevoie de aprobarea lui. Referitor la probleme de care vorbește, că a lăsat lumina aprinsă sau altceva, nu știu la ce face referire pentru că nu mi-a semnalat niciodată nimic în sensul acesta", a declarat Andreescu.

Menționăm că modificările despre care se vorbește au fost făcute la Școala Generală "George Enescu", unde directorul adjunct al unității de învățământ, Paula Iordan, a fost schimbat cu profesorul de chimie Ofelia Eniu. De asemenea, la grădinița "Peștișorul de aur", în locul Lucreției Văduva a fost numită Georgeta Prodan, iar la grădinița "Lumea Florilor", Dorina Mihalașcu a fost înlocuită cu Raluca Diaconu.

Comentează știrea

Matroz in cri(tz)a
10 septembrie 2011
Raspuns,la Domnule Primar

In "razboiul" cu acea Allice,il inteleg(ea e o pede(v)laca). Nea,Matei!!-ia trimite matali un consilier pe la scoli si sa constate ca s-au cerut BANI pentru a se pune PARCHET(urmeaza probabil jaluzelele verticale)-la parinti,mai precis la clasa intai!!!!!!

decebal
10 septembrie 2011
cam mult

5(CINCI)MILIOANE vechi pentru parchet,jaluzele ,parchet, prima zi de scoala,fara chitanta,DNA-dormiti?

parinte
10 septembrie 2011
Primar care nu si-a facut datoria...

Rusine domnule primar! ati investit bani in ce nu putem noi cetatenii numara.in statui care nu au nici o legatura cu orasul,in lei si alte cele, numai in salile de clasa ati tolerat invatatoarelor sa ne impuna sume incredibile de la 5mil .Nu exista scola in Navodari cu clasele 1 ,sa nu fi cerut banii acestia,parchet dulapuri,jaluzele,tinute facute la croitori indicati ,materiale didactice.Rusine Consilieri,rusine reprezentanti ai Partidelor din Navodari,ruisne Comitetelor de parinti,rusine parintilor care incurajeaza cadrele didactice.vor salarii mari? pentru rezultatele dezastruoase la terminarea scolii,pentru a avea copii la indemana sa dea meditatii pe bani grei,si in final tot nu stiu sa scrie la clasa a xii a.Sunteti o rusine cu totii.Matei aici trebuia sa te implici,sa nu dai voie acestor firfizoane sa ceara bani,bugetul local permitea igienizarea si dotarea claselor de curs.RUSINE!

ponta
10 septembrie 2011
three in one

Dobitocul asta agramat, se crede si premier,presedinte si primar, care a venit si se va duce la coada vacii cu creierul cat nuca, sa-si faca ordine in ograda lui,nu in invatamant.Oricum e un arogant care jigneste pe toata lumea si care si-a batut joc de comunitatea din Navodari

profu
10 septembrie 2011
corigentul

Daca Ponta nu-l mai vrea,sa se arunce in canal sa-si mai spele pacatele

Matei
10 septembrie 2011
Andreescu

Doamne, dna Aliss Andreeescu, ce de pete aveti pe fata. De la rautate vi se trage. Trebuie sa mai mergeti la doctor sau la biserica. Ai invatat o singura placa, oameni competenti, dar de ce toti acesti directori schimbati au luat calificativul foarte bine pana acum? SAu au fost inspectorii tai incompetenti... E o dilema din care nu putem iesi.

apolitic
10 septembrie 2011
pentru domnul premier,presedinte si primar(cumul de functii??????????..........ai grija DINU PATURICA)

ardei domn PREMIER,PRESEDINTE SI PRIMAR,ce sunt pe tarlaua lui masa,ardei la bani sa se invete minte cine este seful,ardei ca doar ii platesti din tolba matale,auzi, asa cred ca au lasat ispre lumina sa curga si apa aprinsa la 2 noaptea sa o vezi mata cind vii in control,sa-ti faca in necaz nenorocitii astia din opozitia matale.ardei bre nu le mai da nici rechizite de la focuta,dai in drimba noastra ca o aducem si pe MAMA lui MIHAI VITEAZUL si o punem in giratoriu la KILOMETRUL ZERO ca doar e nascuta la SLATIOARA de CONSTANTA.ardei DOMN PREMIER,PRESEDINTE SI PRIMAR,ardei cum ii arzi pe toti NAVODARENII la punga cu taxele si impozitele cele mai mari din ROMANIA,cu cele mai mari preturi la utilitati,apa,canalizare,gunoi,caldura,ardei ca florile nu se numara,statuile facute la turci pe sute de mii de euro,ardei ca nu ai creat nici un loc de munca,ardei ca in navodari fac p--a numai hotii,pestii,prostituatele,vinzatori de droguri si cei de tigari de contrabanda,intr-un cuvint spus cei care iti da dreptul nu noi cetatenii de rind.ai sa vii iar la alegeri cu sacosica,iar daca cistigi nu te mai vede nimeni 4 ani ca esti ocupat sa iti plimbi parasuta pe tot mapamondul.multa sa natate DOMN PREMIER,PRESEDINTE SI PRIMAR si sa o duci ca tot cetateanul de rind de fericit

parintele unui copil din romania
10 septembrie 2011
vai de capul nostru navodareni

pentru ce s-a luptat 22 de ani,pentru ce traim de fapt intr-o Romanie libera si democratica?da dragi concetateni,pentru ca un frustat de om care lingea blidele pe la USAS,un om care se vrea educat,dar care si-a cumparat diploma de studiu,sa se intercaleze si in invatamint.aruncam vina toata pe guvernare,dar adevarata vina pleaca de la autoritatile locale,de la un retardat ca cel de mai sus.nu avem destule probleme mai trebuie sa isi bage si sarsaila coada,sa bulverseze si putinul care a mai ramas din educatie.unde era primarul cind cei din liceu dadeau din umeri la bac,unde este efortul primariei de a imbunatati viata oamenilor din navodari?se conduce dupa dictonul latin,,dati-le piine si circ"adica cite o sacosa la milogi,putin scandal ca acesta din invatamint si a distras atentia de la problemele reale ale orasului,foamete ,mizerie,strazi gaurite,frig la iarna in locuinte deoarece gigacaloria se va dubla.sa nu ne imbrobodeasca ca guvernul e de vina,daca nu are nici o putere sa se duca d---u si sa vina altul care are mai multe fudulii decit el.de cind a venit la primarie a transformato intr-o fortareata in care nu mai poti intra sa iti rezolvi problemele curente.incercati sa intrati in audienta la primar,de unde,este extrem de ocupat,ba este in turcia,ba in germania,ba in alte tari pe banii nostri si nu ajuta cu nimic.te-am votat dar mai dezamagit ca pe majoritatea si cind te voi vedea la anul cu alte baliverne imi rezerv dreptul de a te scuipa in ochi de mincinos si prefacut

miruna
11 septembrie 2011
nu o cunosc pe madam aliss

dar cred ca jegosul de primar navodarean o ataca pe andreescu pe principiul cand un caine latra se napustesc si altii in haita,acest nicolae matei fiind un caine jigarit care n-ar fi ''latrat'' in veci daca nu era haita;o fi andreescu o jigodie,nu stiu,o fi sau nu o fi dar nicolae matei este un caine maidanez prapadit care ataca doar cu haita

livia
11 septembrie 2011
Dezastrul din invatamant

PD-l a distrus definitiv invatamantul primarul de la Navodari este un bun gospodar, e normal sa te revolti cand altii isi bat de munca ta ! Matei decand este Primar da rechizite gratuite la inceput de an hotul de Calapod platea lucrari la firme dar care nu laceau nimic , doar incasau banii !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6491 secunde