De ce e important ca în ziua de 6 decembrie să votezi

465
De ce e important ca în ziua de 6 decembrie să votezi - fond2-1604516145.jpg

Articole recomandate

Am depășit cu toții deja momentul alegerilor locale, când constănțenii au ales să voteze, în marea lor majoritate, reprezentanții Partidului Național Liberal. Ne aflăm, astăzi, o lună mai târziu, în fața unei noi alegeri. Pe 6 decembrie va trebui să decidem pe cine trimitem în Parlamentul României, pentru următorii patru ani.

Referitor la această decizie, există câteva argumente solide, pentru a demonstra că la votul pentru Senat și Camera Deputaților, cel mai bun vot este, de departe, cel pentru reprezentanții Partidului Național Liberal.

Trebuie doar să te gândești la activitatea parlamentară din ultimii patru ani, pentru a avea deja un prim argument puternic în a alege liberalii. Atât Camera Deputaților cât și Senatul au fost măcinate de nereguli, ilegalități, încercări disperate de a modifica legile în favoarea unor infractori, conflicte, voturi împotriva justiției sau pur și simplu tentative de a da legi pentru clientela de afaceri a puterii social democrate. Toate acestea au dus la proteste înăbușite în gaze lacrimogene și lovituri de pulane aplicate de jandarmi oamenilor nevinovați. Activitatea Parlamentului din ultimii patru ani a decredibilizat România și a dus-o înapoi în timp. E timpul să schimbi demagogia cu performanța și, așa cum spuneam, la începutul lui decembrie să alegi liberalii. Să alegi o echipă care vrea să dezvolte România nu să o îngenuncheze.

De altfel, realitatea ultimului an a dovedit că România, dezvoltată de un Guvern liberal, poate reintra pe drumul performanței, recuperând tot ce s-a pierdut în ultimii ani. PNL are în rândul membrilor săi oameni competenți, capabili să asigure o guvernare coerentă și un Parlament format din specialiști interesați să performeze.

Este suficient să privești pe listele de parlamentari propuse de PNL Constanța pentru alegerile din decembrie, ca să înțelegi imediat că în 2020 liberalii au pus accent pe tineri. Spre deosebire de alte partide, care încearcă și în acest an să impună veșnicii dinozauri, PNL propune oameni noi, tineri, capabili, care au performat în domeniile lor de activitate și care vor aduce plusvaloare viitorului Parlament.

George Niculescu, tânărul prefect care a reușit să țină județul Constanța pe o linie dreaptă deși a preluat funcția într-un context extrem de dificil, marcat de pandemia groaznică pe care o trăim. Bogdan Bola, directorul ABADL care a avut curajul necesar să demoleze toate construcțiile ilegale de pe plaja constănțeană, în ciuda amenințărilor primite de la „șmecherii” locului. Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Mihnea Drumea, decan al Facultății de Drept Spiru Haret, Alexandru Bobe, vicerectorul Universității Ovidius, Septimiu Bourceanu, un manager de succes care a redat faima sanatoriului Techirghiol. Oriunde te-ai uita pe listele de parlamentari ai PNL Constanța găsești tineri care au performat în domeniul lor de activitate. Tineri care-ți oferă prin expertiza lor, așa cum spuneam, motive reale pentru a pune ștampila pe lista PNL, nu doar promisiuni.

Și, dacă nu ești convins de numele celor de pe listă, atunci când aprofundezi și analizezi proiectele fiecăruia dintre ei, ar trebui, dacă judeci onest, să ai încă un motiv pentru a vota lista PNL Constanța.

Bogdan Bola, spre exemplu, a prezentat zilele trecute o idee pe cât de îndrăzneață, pe atât de necesară. Vrea să intabuleze Marea Neagră.

„Noi nu folosim Marea Neagră nici măcar cum o fac vecinii noștri bulgari. Toată lumea se duce acolo și spune că a mâncat pește și scoici proaspete. Ei au ferme piscicole pe mare, au taliene, lucru pe care noi nu îl avem, deși s-a promulgat recent o lege. Marea Neagră nu este intabulată, dacă un investitor vrea să așeze eoliene în Marea Neagră, nu poate. Poți să faci ferme piscicole, la o anumită distanță față de țărm. După acea distanță poți să faci ferme eoliene. Așa poți dezvolta întreaga zonă. Statul român va beneficia financiar, din taxe și impozite, inclusiv, de pildă, de banii pe care îi va primi de la cei care au montat conducte pe fundul mării. Noi nu știm să exploatăm Marea Neagră. În Maldive, turiștii se duc să stea în acele case frumoase și elegante pe apă. Noi nu putem să facem asemenea lucruri. Nu putem să facem nici sate pescărești. Ele au eșuat la noi sau nu s-au dezvoltat. Ele ar da un impuls foarte important economiei”, spune Bogdan Bola, candidat PNL Constanța pentru Camera Deputaților.

Marian Crușoveanu, consilier județean și candidat pentru Camera Deputaților, spune că va insista pentru o rută ocolitoare spre sudul litoralului. Proiectul este intitulat oficial „Alternativa Techirghiol”.

„Este drumul care va decongestiona traficul spre și dinspre sudul litoralului. Va începe de pe Autostrada 4, de la viitorul nod rutier de la Cumpăna, și se va descărca în sensul giratoriu din Olimp. Toată lumea, inclusiv politicieni, miniștri, când vine vara și stau la coadă cu orele pe drumul spre sudul litoralului declară că trebuie făcută o rută ocolitoare. Neapărat! Când ajung acasă uită. Noi, cei care trăim aici, în județul Constanța, ne lovim zi de zi de această problemă. Noi nu uităm!”, spune Marian Crușoveanu, un candidat pentru Camera Deputaților care a vorbit deja cu toți factorii de decizie. Mai mult, i-a prezentat proiectul și primului ministru, Ludovic Orban, pe care l-a convins de importanța sa, și a reușit să facă primii pași concreți iar proiectul a primit finanțare. În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și proiectul. Această etapă va dura circa un an. Va urma apoi redactarea caietului de sarcini, apoi o licitație prin care se va desemna constructorul.

Pentru alegerile din 6 decembrie 2020, aveți așadar toate motivele pentru a vota cu parlamentarii PNL Constanța. Veți vota cu tineri dornici să dezvolte, în Parlamentul României, proiecte benefice județului Constanța și implicit nouă tuturor, cei care locuim în acest tărâm, prea ignorat de puterea de la București până de curând. Pe 6 decembrie, votul tău pentru PNL Constanța va schimba însă situația și va oferi liberalilor pe care i-ai ales în septembrie să conlucreze cu parlamentari interesați de binele comunității.

Pe 6 decembrie, votul trebuie să fie pentru dezvoltarea României, prin oameni competenți. (P)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0966 secunde