După un posibil atac cibernetic,

Datele privind referendumul din Republica Moldova au fost colectate manual

262
Secretarul Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, Iurie Ciocan, a anunțat ieri după-amiază că sistemul electronic de colectare a datelor de la secțiile de votare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova a căzut. El a adăugat că autoritățile au luat în calcul ipoteza unui atac cibernetic, potrivit Jurnalului de Chișinău citat de Mediafax.
"Analizăm ipoteza unui atac cibernetic. Am solicitat Centrului pe Telecomunicații Speciale să verifice acest lucru, apoi vom veni cu detalii", a declarat Ciocan ieri.
Iurie Ciocan a dat asigurări că în urma acestui atac voturile alegătorilor nu au fost afectate, iar datele privind votul au fost prelucrate manual.
Sistemul electronic a fost implementat acum pentru prima dată în Republica Moldova. Din cauza acestor defecțiuni, primele date prezentate de CEC erau total greșite, anunțând o rată de participare, la ora 10, de mai puțin de un procent.
Cetățenii moldoveni au fost chemați, ieri, la urne, pentru a-și exprima opțiunea în cadrul unui referendum constituțional crucial pentru viitorul țării, referitor la alegerea directă a președintelui Republicii Moldova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7329 secunde