Dăncilă, replică ironică pentru Ponta: Am puterea să fiu mai bărbat decât dumneavoastră

Joi, 10 Octombrie 2019
241
Viorica Dăncilă a revenit la pupitrul de la plenul Parlamentului pentru a răspunde punctual fiecăruia dintre acuzatorii din Opoziție. Dăncilă l-a taxat dur pe fostul premier PSD Victor Ponta, reproșându-i că a demisionat pe Facebook după tragedia de la Colectiv. În replică, Ponta a invocat un citat din La Fontaine: "Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că e prost".


"Domnule Ponta, e greu să vă răspund. Pot să afirm un lucru cu tărie: nu o să trădez niciodată partidul, cum ați făcut dumneavoastră. Am puterea să fiu mai bărbat decât dumneavoastră. Nu o să-mi dau demisia din funcția de premier pe Facebook ca dumneavoastră. Indiferent de vot, din această zi încolo veți fi mai puțin respectat. Ați spus că am dat bani pentru voturi. Nu îmi permit să cumpăr oameni, nu toți oamenii sunt de vânzare. Dvs v-ați vândut ieftin, de la noi nu se va vinde nimeni", a spus Dăncilă în discursul de final.

Imediat după, Victor Ponta solicitat un drept la replică și a încheiat cu un citat jignitor la adresa premierului în funcție:


"În 2016 cu poza mea pe afiș ați candidat, cred că și în 2020 veți fi la fel. Vreau să ajutăm social-democrați să se reformeze. Vă răspund cu un citat din La Fontaine, vă spun eu cine e La Fontaine: Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că e prost".


Pagina a fost generata in 0.1549 secunde