Dăncilă: Nu am să mă rog de nimeni să mă invite la Summit

208
Dăncilă: Nu am să mă rog de nimeni să mă invite la Summit - dancila27013800-1556991009.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Brad, că nu se va ruga de nimeni să o invite la Summitul de la Sibiu, precizând că este important pentru România, ''dincolo de orgoliile proprii, dincolo de interesul personal al unuia sau altuia'', ca acest eveniment să iasă cât mai bine.

"Nu sunt supărată (că nu a fost invitată la summit - n.r.), pentru că nu cred că acest lucru ar rezolva lucrurile și eu gândesc constructiv. Eu sper ca acest summit să iasă cât mai bine, este important pentru noi, ca țară, dincolo de orgoliile proprii, dincolo de interesul personal al unuia sau al altuia, eu cred că e important pentru noi ca țară ca acest summit să iasă foarte bine, toți liderii europeni să plece încărcați pozitiv și cu anumite concluzii, nu numai în ceea ce privește România, dar și în ceea ce privește creionarea viitorului Uniunii Europene. În acest sens, eu cred că mi-am făcut datoria ca prim-ministru. Pe 1 mai am participat la un summit, la Varșovia, unde m-am întâlnit cu omologii mei din țările din Europa Centrală și de Est și unde am semnat împreună Declarația de la Varșovia, adică o opinie în ceea ce privește viitorul Europei, al țărilor din Europa Centrală și de Est, unde am subliniat că nu vrem să mai existe diferențe între Est și Vest, Nord - Sud, state mici - state mari, state vechi - state membre noi și în același timp că nu mai vrem un dublu standard, nu vrem o Europă cu două viteze, iar la masa deciziei să participe toate cele 28 de state membre, pentru a vorbi într-adevăr de unitate și coeziune în UE", a spus Dăncilă.

Premierul a făcut referire la faptul că au existat păreri că fiecare stat membru are un singur loc în Consiliul European, ea precizând că au existat și excepții.

"Nu am să mă rog de nimeni ca să mă invite la acest lucru. Eu am considerat că este bine pentru țara noastră și eu cred că am dat dovadă de acest lucru atunci când am preluat președinția (n.r. - Consiliului UE). Am văzut și opinia conform căreia nu este posibil să participe decât președintele României, că nu pot fi două scaune la aceeași masă, aș da exemplul tocmai președintelui Consiliului European, domnul Tusk, care, dacă dăm timpul înapoi, vedem că atunci președintele și premierul au participat la un summit. Mai mult, și în Estonia a fost un lucru de genul acesta. Dincolo de aceste lucruri, eu sper ca acest summit să aibă rezultate bune și sunt convinsă că ideile luate la summit revin tot în sarcina Guvernului, așa că sperăm ca acolo să avem concluzii cât mai bune", a menționat ea.

Sursa: Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8862 secunde