Dăncilă: Ministrul Transporturilor va răspunde cu funcția dacă în acest an nu vor fi realizați 60 km autostradă

161
1
Dăncilă: Ministrul Transporturilor va răspunde cu funcția dacă în acest an nu vor fi realizați 60 km autostradă - vioricadancilavotatadecexalpsdpe-1519672459.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că până pe 11 martie va fi prezentat un program etapizat privind obiectivele care trebuie îndeplinite în domeniul transporturilor, dar și că ministrul de resort va răspunde cu funcția în cazul în care nu vor fi realizați în acest an 60 de kilometri de autostradă.

'Am avut mai multe întâlniri cu ministrul Transporturilor. Vrem să vedem un plan până pe 10-11 martie, un plan foarte bine documentat, cu etape, etape urmărite, cu persoanele care să răspundă de fiecare etapă în parte, cu o evaluare a noastră, din două în două săptămâni, astfel încât atunci când venim în fața opiniei publice tot ceea ce promitem să fie și transformat în realitate. (...) Fiecare persoană care este responsabilă de un anumit termen va trebui să îl respecte. Nu va exista niciun fel de credibilitate acordată pentru o întârziere a unui termen, decât dacă vor fi lucruri obiective și care au intervenit pe parcurs, legate de aceea perioadă, dar fiecare va trebui să se încadreze în acel termen, pe fiecare etapă pe care și-a propus-o în planul lui. Inclusiv ministrul', a precizat Dăncilă, duminică, la România TV.

Ea a subliniat că unul dintre obiectivele pentru acest an este realizarea a 60 de kilometri de autostradă.

'Anul acesta ne-am propus 60 de kilometri de autostradă, și îi vom face. Iar până la sfârșitul anului 2020 vom face cei 350 de kilometri de autostradă pe care îi avem incluși în program. Mai mult, vom achiziționa încă 27 de nave Tarom. Am achiziționat deja trei, vom mai achiziționa până la sfârșitul anului 2020', a explicat ea.

Întrebată dacă ministrul va răspunde cu funcția, în cazul în care în anul acesta nu vor fi realizați cei 60 de kilometri de autostradă, ea a răspuns afirmativ.

'Categoric, da (va răspunde cu funcția, n.r.). Avem etapizat programul, cu termene, și fiecare va trebui să răspundă de termenul respectiv, de etapa care trebuie îndeplinită', a punctat ea.

În ce privește magistrala M5, premierul a spus că își dorește ca linia de metrou să fie finalizată până în primul trimestru al anului viitor. În ce privește magistrala M6, ea a arătat că există probleme legate de documentația trimisă la Bruxelles, care e incompletă.

'Metroul M5, Drumul Taberei, știți că s-a întârziat un an. Vreau ca până în anul următor, în primul trimestru, să finalizăm această linie de metrou. Căutăm soluții pentru linia de metrou M6 Gara de Nord - Otopeni. Avem probleme legate de documentație. Documentația trimisă la Bruxelles nu e conformă, este incompletă. Noi sperăm să nu fie trimisă întreaga documentație înapoi, ci doar partea care mai necesită date. Dar dacă va fi toată trimisă înapoi, atunci va trebui să vedem acolo unde avem situație neconformă și să trimitem înapoi. Dar pentru toate acestea mai căutăm și alte soluții. Căutăm să vedem dacă avem succes pentru un parteneriat public privat, după ce se vor emite și normele de aplicare ale parteneriatului public privat, și să căutăm și alte soluții, pentru ca toate acestea să le putem rezolva', a mai spus ea. AGERPRES

Comentează știrea

Dracila
27 februarie 2018
Sau Biciul lui Draknea

Combate bine.Comabate mai bine decat Tudose.Cred ca va avea succes cu autostrada dar mai ales cu metroul M5.Asculti ce spune........."Documentația trimisă la Bruxelles....este incompletă. Noi sperăm să nu fie trimisă....INAPOI, ci doar partea care mai necesită date.Dar dacă va fi trimisă INAPOI, atunci va trebui să vedem acolo unde avem situație neconformă și să trimitem INAPOI. Dar pentru toate acestea mai CAUTAM și alte soluții. CAUTAM să vedem dacă avem succes pentru un parteneriat public privat,....și să CAUTAM și alte soluții, pentru ca toate acestea să le putem rezolva"........Ati inteles ceva ? ...Nici eu...Pai,cum sa nu-i dai crezare ? ....Ptiu,să nu fie dă diochi !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3289 secunde