Dăncilă, la conferința șefilor de guvern din Europa Centrală și de Est

105
Dăncilă, la conferința șefilor de guvern din Europa Centrală și de Est - vioricadncil-1556702179.jpg
Premierul Viorica Dăncilă se află, miercuri și joi, în vizită în Polonia, pentru Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, dar și pentru a participa la ceremonia comemorativă de la Birkenau. 


La conferința programată miercuri vor fi prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria. Viorica Dăncilă va avea și o întâlnire bilaterală cu omologul său polonez. 


Joi, Dăncilă va participa la Marșul Internațional al Vieții, eveniment anual care presupune parcurgerea pe jos a distanței de la Auschwitz la Birkenau. 


De asemenea, premierul va participa la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunității internaționale, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai cultelor religioase, organizații de studenți și copii. 


Alături de delegația oficială română prezentă la Auschwitz-Birkenau, la acest eveniment vor mai participa David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România și Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Lauder-Reut, împreună cu un grup de copii din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.994 secunde