Dan Nica, noua propunere a României pentru funcția de comisar european

138
Dan Nica, noua propunere a României pentru funcția de comisar european - dannica-1569940355.jpg

Articole recomandate

Dan Nica este noua propunere a PSD pentru postul de comisar european. Nica a fost votat în unanimitate de liderii PSD reuniți în ședința Comitetului Executiv. Noua propunere vine, după ce Rovana Plumb a fost respinsă din cauza declarației de avere. 


Dan Nica este noua propunere a României pentru funcția de comisar european la transporturi, după ce Rovana Plumb a fost respinsă. Astfel, noua propunere va fi înaintată de către premierul Viorica Dăncilă către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.


Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declarațiile de avere.


Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.


Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României și Ungariei să propună "persoane adecvate" și care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta "așteaptă noi nume" din partea României și Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9826 secunde