Dan Barna speră ca Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată cât mai repede

137
Dan Barna speră ca Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată cât mai repede - barna-1613067271.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Dan Barna estimează că legea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) ar putea fi adoptată de Parlament în următoarea lună şi subliniază că rezultatul alegerilor de la Sectorul 1 nu poate fi schimbat, în ciuda dispoziţiei unui procuror de la SIIJ privind renumărarea voturilor.

„Avem în programul de guvernare foarte clar prevăzut lucrul acesta, că Secţia Specială va fi desfiinţată şi una din primele iniţiative în aceste săptămâni - Parlamentul tocmai a pornit - vizează acest lucru şi se va întâmpla cu siguranţă acest lucru. Dacă ne uităm, de când a fost înfiinţată până în prezent, nu e aproape nimic de pus pe masă, în afară de presiuni politice. Dar este şi una din recomandările şi condiţiile pentru ca România să scape de MCV. Or, desfiinţarea acestei secţii, care e un instrument de presiune politică e foarte clar lucrul acesta, nu e niciun dubiu, e una dintre recomandări, unul dintre lucrurile pe care această coaliţie şi l-a asumat şi în următoarea lună vom avea adoptată în Parlament o lege de desfiinţare a acestei secţii, care nu a adus niciun fel de beneficiu, trecând peste toate încercările ridicole pe care le vedem în aceste zile, de a încerca să îşi justifice existenţa”, a precizat Barna în cadrul unei discuţii cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmisă pe Facebook.

Vicepremierul a respins şi ipoteza schimbării rezultatului alegerilor locale de la Sectorul 1, după ce un procuror de la SIIJ a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde