Dacian Cioloș tranșează alegerea primarilor în două tururi: "Decizia trebuie luată în Parlament"

121
Dacian Cioloș tranșează alegerea primarilor în două tururi:
Premierul Dacian Cioloș a anunțat, în această seară, că, în urma consultărilor cu partidele, a rezultat că nu există o majoritate parlamentară pentru a susține alegerea primarilor în două tururi. 


Premierul a punctat că subiectul este unul politic și trebuie tranșat în Parlament, adăugând că el nu va accepta ca Guvernul să fie folosit ca un instrument de către partidele politice. Reamintim că Dacian Cioloș a avut de dimineață întâlniri cu liderii partidelor pentru a discuta despre modificarea alegerilor locale pentru primari.

Premierul a declarat că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor a constatat că majoritatea parlamentară este volatilă și nu există susținerea necesară în Legislativ pentru a reveni la alegerile în două tururi.

Cioloș lasă Parlamentul să decidă soarta alegerii primarilor

Cioloș a mai afirmat că Guvernul are posibilitatea să emită o OUG sau să își asume răspunderea în Parlament pe modificarea alegerilor, dar cum nu există susținere, subiectul trebuie tranșat în Parlament, scrie realitatea.net


Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că premierul Dacian Cioloș se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor, motiv pentru care liberalul anunță că, "din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgență" a proiectului depus anul trecut.



"Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor și trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgență a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut. Din păcate, până acum, această inițiativă a fost blocată de PSD", afirmă Stroe, într-un comunicat al PNL remis AGERPRES.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8834 secunde