Dacian Cioloș: "Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim"

1907
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Fostul premier Dacian Cioloș spune că, în cazul în care modificările depuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor trece în forma actuală, există riscul ca niciun cetățean al acestei țări să nu mai fie în siguranță în România, iar dreptatea în justiție să fie grav afectată.


"Dacă nu vreți să vă fie teamă să mergeți noaptea pe stradă, dacă nu vreți să vă fie teamă pentru părinții și copiii dumneavoastră și dacă vreți un stat care să vă protejeze de infractori, făceți-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele pașnice și legale pentru a ne face auziți. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim. Și bătălia pentru cinste și justiție e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba. Niciodată nu e prea târziu! Ceea ce se întâmplă acum în Parlament e grav. Nu doar pentru atacul împotriva legilor Justiției, care sunt modificate fără dezbatere și fără argumente solide. Dar și pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să conviețuiască democratic cu minoritatea parlamentară. Și atunci cum să nu fie poporul dezbinat, când cei care îl reprezintă nu găsesc ei un spațiu de dezbatere", a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.
 
El atrage atenția și spune că legile trebuie să fie despre siguranța tuturor cetățenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejați de infractori.


"Doamnelor, domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceți parte, dumneavoastră sunteți cele și cei care, în zilele următoare, veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție în România. Nu încercați să faceți scăpați câțiva oameni, care simt că se apropie de porțile pușcăriei, cu prețul sacrificării a altor milioane de oameni, care riscă să rămână fără apărare în fața infractorilor. Aceste legi trebuie să fie despre siguranța tuturor cetățenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejați de infractori", mai spune Cioloș.


În context, el arată că indiferența față de corupție, o justiție slabă, "aduce poate o pâine mai bună celor corupți, cel puțin pentru o vreme".


"Dar, înseamnă spitale mai puține, școli mai puține, mai multă sărăcie. Pentru că toleranți fiind la corupție, nu putem crea bunăstare", conchide fostul premier. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3606 secunde