Dacian Cioloș: "S-a bătut pasul pe loc privind alegerile în două tururi"

274
Dacian Cioloș:
Liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, consideră că, până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate. 


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cioloș spune că a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, în cadrul căreia au discutat și teme interne pe care el, PLUS și Alianța USR PLUS le consideră urgente și care au mai fost discutate și în luna decembrie. 


"Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de miercuri, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens", a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook. 
Europarlamentarul reamintește că sprijinul pentru Cabinetul Orban a fost condiționat de anumite priorități și se așteaptă urgentarea luării unor decizii. 


"Secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale, cum nu este deloc satisfăcătoare distribuția banilor pentru investiții în infrastructura mare - autostrăzi, căi ferate și spitale. Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens", subliniază Cioloș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde