Dacian Cioloș: Reforma educației în România trebuie să plece de la dascăli

322
Dacian Cioloș:  Reforma educației în România  trebuie să plece  de la dascăli - dacianciolos-1539967170.jpg

Articole de la același autor

Fostul premier Dacian Cioloș, președinte fondator al Mișcării România Împreună (RO+), a afirmat că reforma educației în țara noastră trebuie să plece de la dascăli.

În acest context, Mișcarea România Împreună "cheamă societatea românească să trateze cu respect și cu echilibru profesorii, învățătorii și educatorii din România și să nu cadă în capcana unor interpretări dezechilibrate ale opiniilor despre această categorie socio-profesională pe baza unor date parțiale furnizate de studiile sociologice".

Potrivit RO+, dascălii din România se situează pe poziții mult mai echilibrate și democratice decât majoritatea societății și acest lucru merită apreciat la justa sa valoare.

"Campania permanentă de învrăjbire între categoriile sociale, practicată de actuala putere formată de PSD și ALDE, de când se află la guvernare, este una programatică pentru a dezbina societatea românească", se arată într-un comunicat transmis de Mișcarea România Împreună.

În opinia președintelui fondator al RO+, corpul profesoral este de departe mai echilibrat și mai deschis valorilor democratice.

"Este un semn bun și este mai clar ca niciodată că reforma educației în România trebuie să plece de la dascăli. Faptul că PSD a încercat să închidă gura acestor oameni prin măriri de salarii este tipic pentru acest partid, care se dovedește incapabil să înțeleagă mecanismele fundamentale prin care funcționează o societate și o comunitate responsabilă de viitorul României", a spus Dacian Cioloș.

El a mai adăugat că este urgentă reconsiderarea aportului educației în dezvoltarea României, dar și nevoia de îmbunătățire a acesteia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3557 secunde