Dacian Cioloș: Orice proiect de societate ar exista este sortit eșecului

322
Dacian Cioloș: Orice proiect de societate ar exista este sortit eșecului - ciolos-1523799977.jpg
Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, zilele trecute, că orice proiect de societate ar exista pentru anii următori va fi sortit eșecului dacă nu se pornește de la Educație.

"Orice proiect de societate am avea pentru anii care vin, în orice domeniu, dacă nu pornim de la Educație și de modelul educațional orice proces este sortit eșecului. Chiar și pentru un proiect politic mi se pare esențial să vedem în ce fel putem susține acest proces de transformare în primul rând în Educație și cu cine îl facem, cum rupem cercul acesta vicios. Dacă vrem să schimbăm modul nostru de abordare în societate, trebuie să fim în măsură să schimbăm modul în care facem educație și să trecem de la această abordare uniformizatoare a educației, în care se predică bunul cuvânt care trebuie asimilat și reprodus cât mai bine, la un sistem de educație în care să stimulăm creativitatea, să punem în valoare individualitatea și nu individualismul", a spus Cioloș la dezbaterea "Schimbăm România prin educație. La centenar, pe drumul european", potrivit Agerpres.

În opinia sa, ar trebui stimulați profesorii care sunt capabili și ar trebui să li se pună la dispoziție mijloacele de care au nevoie.

"În momentul de față avem sistemul de Educație pe care îl avem și pentru că avem profesorii pe care îi avem și nu spun că profesorii nu sunt bine pregătiți sau că profesorii sunt rău intenționați, dar cum facem să stimulăm acei profesori din sistemul educațional care sunt capabili să își asume ei în primul rând această schimbare a modului de abordare de a face educație și cum le punem la dispoziție mijloacele de care au nevoie ca să facă lucrul acesta și mai ales cum le recunoaștem aceste calități, cum le identificăm și apoi cum le recunoaștem aceste calități pentru ca ele să fie puse în valoare. Cred că degeaba tot modificăm legislația dacă nu găsim în paralel modalitatea ca odată cu cadrul instituțional legislativ să putem scoate la lumină și acei oameni care sunt capabili să aplice această nouă legislație și să vină să impună cumva acest nou model", a mai spus fostul premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9016 secunde