Dacian Cioloș: Guvernul a scăpat complet de sub control răspândirea pestei porcine africane

251
Dacian Cioloș: Guvernul a scăpat complet de sub control răspândirea pestei porcine africane - dacianciolos-1533468045.jpg

Articole de la același autor

Președintele fondator al Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Guvernul a scăpat complet de sub control răspândirea pestei porcine africane (PPA), iar consecințele sunt extrem de grave pentru România, deoarece consumatorii de pe piața europeană ar putea fi puși în pericol și își pot pierde încrederea în produsele agroalimentare românești.

"Din păcate, Guvernul a scăpat complet de sub control - pentru că epidemiile nu răspund la controlul politic - răspândirea pestei porcine africane. Consecințele sunt extrem de grave pentru România, pentru fermierii români, pentru industria zootehnică și cea alimentară locale. Așa se întâmplă când lași gestionarea unei crize pe mâna unor politruci cocoțați în funcții pe cu totul alte criterii decât cele profesionale. Un întreg sector zootehnic și alimentar în care s-au investit sume importante atât din bugetul național cât și din cel european pentru a deveni competitiv poate fi compromis pe termen lung din incompetență. Dacă profesioniștii din minister și agenții nu sunt lăsați să-și facă treaba măcar acum, când deja este târziu, consumatorii și instituțiile de pe piața europeană își pot pierde încrederea în produsele agroalimentare românești pentru că va exista suspiciunea că nu suntem în stare să gestionăm crizele și am putea pune în pericol consumatorii europeni", a spus Cioloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8609 secunde