Dacian Cioloș: "Este timpul Parlamentului să voteze revizuirea Constituției"

372
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, că este rândul Parlamentului să voteze revizuirea Constituției, după ce CCR a stabilit că inițiativa legislativă cetățenească «Fără penali în funcții publice» îndeplinește prevederile legii fundamentale.

"Mai mult de un milion de români au semnat această inițiativă cu speranța într-o Românie mai bună. Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituției. Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca penalilor din politică se apropie de sfârșit", a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că inițiativa legislativă cetățenească de revizuire a legii fundamentale, prin care se dorește ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcții publice, îndeplinește prevederile constituționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2854 secunde