Dacian Cioloș: "Este nevoie de oameni noi în politica din România"

251
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Fostul premier Dacian Cioloș, președinte fondator al Mișcării România Împreună, a afirmat, ieri, că este nevoie de oameni noi în politica din România și în cea europeană, precizând că în Parlamentul European trebuie să fie trimiși politicieni români maturi, cu experiență.

"Avem nevoie de oameni noi în politică în România și avem nevoie de politicieni români noi în politica europeană, care să meargă în instituțiile europene să facă o politică în interesul României și să nu se ducă acolo ca să iasă la pensie din politica națională sau ca să-și facă doar mâna pentru politica națională. Avem nevoie să trimitem în Parlamentul European politicieni români maturi, cu experiență, care cunosc instituțiile europene și care pot să meargă acolo cu idei și să facă simțită prezența României. Avem nevoie, de fapt, de o politică proeuropeană care să fie asumată și făcută pentru români", a declarat, la Digi24, Dacian Cioloș.

El a mai adăugat că este nevoie de forțe politice care să se mobilizeze pentru a reconstrui Uniunea Europeană.

"Avem nevoie să inventăm la nivel european forme de democrație participativă, în care cetățenii să se poată exprima mai mult și nu doar o dată la cinci ani. Avem nevoie și să definim mai clar care este plusvaloarea adusă de politicile europene și să focalizăm, să canalizăm politicile, regulamentele europene, legislația europeană și fondurile europene spre acele domenii de plusvaloare europeană", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde