Dacian Cioloș: "Ar trebui desemnat candidatul pentru poziția de comisar european"

242
Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Președintele Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloș, a afirmat, ieri, că România trebuie să își desemneze mai întâi candidatul pentru poziția de comisar european, care să îndeplinească criteriile de integritate și de competență, portofoliul atribuindu-se apoi în funcție de experiența acestuia. 


"Văd că doamna Dăncilă spune, în ședința de Guvern, că i-a cerut Ursulei von der Leyen un portofoliu important pentru România în viitoarea Comisie. Sunt convins că doamna președintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor țări, ci se atribuie comisarilor europeni. Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să știm cine e candidatul pentru poziția de comisar desemnat de România și dacă acesta îndeplinește criteriile de integritate și de competență și are experiența necesară pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea susține pentru acesta un portofoliu relevant", a scris Dacian Cioloș pe Facebook. 


El spune că s-ar bucura să poată audia și susține în Parlamentul European un comisar european din România integru, competent și credibil la nivel european. 


"Aștept în continuare să văd care este interpretarea Guvernului PSD - ALDE pentru integritate, competență, profesionalism și anvergură europeană", a adăugat Dacian Cioloș. 


Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, zilele trecute, că, în cadrul întâlnirii avute la Bruxelles cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în ceea ce privește portofoliul viitorului comisar european. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde