Președintele Klaus Iohannis:

"Dacă alegerile nu vor putea fi organizate în siguranță, atunci vor trebui amânate"

354

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că își dorește organizarea alegerilor locale în toamnă și a celor parlamentare spre sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, dar, în cazul în care nu vor putea avea loc în siguranță, acestea vor trebui amânate.

"Ne spun tot mai mulți experți că nu vom scăpa de virus și va trebui să găsim un mod de a trăi cu acest virus.

Este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea în septembrie, octombrie sau decembrie alegeri, depinde de cum gestionăm noi epidemia și cum reacționează populația la acest virus. Important este, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populație. Eu nu o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există și avem un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reușim în această toamnă să avem și alegeri locale și la termen, spre sfârșitul lui noiembrie, la începutul lui decembrie alegeri parlamentare, dar, dacă nu se pot ține în siguranță, atunci vor trebui amânate.

Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei", a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

XXX

Tot în conferința de aseară, șeful statului a mai spus că, săptămâna viitoare, va fi luată o decizie cu privire la forma în care se va continua după încheierea stării de urgență, respectiv prelungirea acesteia sau o altă variantă administrativă alternativă.

"Săptămâna viitoare, vom lua o decizie în ce privește forma în care continuăm - dacă vom continua cu stare urgență sau găsim o variantă administrativă alternativă.

Putem să comunicăm dacă, de exemplu, din 15 mai vom putea merge la dentist sau nu, dar asta putem să comunicăm săptămâna viitoare cu aplicare din 15 mai. Decizia o luăm săptămâna viitoare. Am dat exemple de posibile relaxări, să nu fiu greșit înțeles", a explicat președintele Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6629 secunde