Cum vrea PRO România să se valideze ca partid politic. "Vrem să obținem trei europarlamentari"

871
Cum vrea PRO România să se valideze ca partid politic.

Articole de la același autor

Reprezentanții PRO România au susținut, vineri, o conferință de presă în sala mică a Casei de Cultură Constanța. Alături de deputatul constănțean Mircea Dobre s-au aflat fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, în prezent vicepreședinte la PRO România, și Răzvan Filipescu, secretar general adjunct al partidului.

În cadrul întâlnirii, Mircea Dobre a prezentat primii 10 candidați la europarlamentare. El a spus că primul pe listă este Victor Ponta, însă acesta nu va pleca în Parlamentul European. Așa cum deja se știe, pe locul doi se află Corina Crețu, comisar european pe dezvoltare regională, Mihai Tudose, fost premier în 2017, Iurie Leancă, fost premier al Republicii Moldova, Geanina Pușcașu, fost consilier de stat, Gabriela Podașcă, deputat, Cristian Cosmin, director în cadrul Universității de Medicină Veterinară, Ioana Petrescu, fost ministru, Mihai Sturzu, fost candidat independent la Primăria Brașov în 2016, și Ionela Danciu, consilier local Aiud.

La rândul lui, Adrian Țuțuianu, vicepreședintele PRO România, a spus că a venit la Constanța pentru o discuție cu structurile asociative ale militarilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe teme care sunt de interes pentru rezerviști și pentru cei în retragere.

Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu a anunțat că numărul de semnături strânse de PRO România oferă încredere formațiunii politice în vederea realizării obiectivului propus.

"Există deschidere pentru PRO România, numărul de semnături ne dă încredere că putem să ne realizăm obiectivul pe care ni l-am propus. Victor Ponta a spus că trebuie să ne validăm ca partid politic cu 5%. Eu sunt ceva mai ambițios, cred că trebuie să ne propunem 8-10%, adică să obținem trei europarlamentari, ceea ce ar însemna un punct de pornire excelent pentru anul 2019, vorbesc de prezidențiale și pentru 2020 unde suntem foarte interesați", a spus Adrian Țuțuianu.

În altă ordine de idei, el a anunțat că formațiunea din care face parte se pregătește și pentru alegerile de anul viitor, motiv pentru care deja se lucrează la înființarea unor filiale în județ și, implicit, stabilirea unor candidați la primării.

Cât despre un posibil candidat la prezidențiale, Adrian Țutuianu a spus că Victor Ponta nu va candida, însă Corina Crețu sau Sorin Câmpeanu pot fi posibili candidați din partea PRO România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5436 secunde