Cum va arăta faleza de la Cazinou

3479
10
În cursul zilei de ieri a avut loc o conferință de presă susținută de conducerea municipalității Con-stanța pentru demararea lucrărilor aferente proiectului "Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazinou - Port Tomis".


Inițiativa este finanțată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 privind sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor și are o valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Din această sumă, 10 milioane vor veni de la Uniunea Europeană, 2,3 milioane reprezintă contribuția Guvernului României, în timp ce alte 3,5 milioane de lei vor fi alocați de Primăria Constanța ca parte de cofinanțare. Lucrările vor cuprinde reparații și, pe anumite porțiuni, refacerea integrală a zidurilor de sprijin și înlocuirea balustradei. Tot în cadrul acestui proiect, va fi reabilitată aleea cuprinsă între Vraja Mării și esplanada din fața Comandamentului Flotei prin pavare cu piatră naturală și detalii în stil Art Nouveau. La cele două intrări ale promenadei, cea dinspre Amiralitate și cea dinspre port, vor fi montați bolarzi retractabili, care vor restricționa accesul mașinilor pe promenadă.

Mai mult de atât, constructorii vor reabilita aleile pietonale, scările și zidurile de sprijin ale talazurilor și ale rampelor scărilor din zonă. Ca și în cazul zonei de promenadă, aleile, și zidurile de sprijin, parapeții, treptele scărilor și Farul Genovez vor fi placate cu piatră naturală. Fântânile arteziene vor beneficia, și ele, de reparații substanțiale la sistemele de alimentară cu apă, iar bazinele vor fi tapetate tot cu piatră. Pe zidurile și parapeții unde nu este asigurat nivelul de siguranță, vor fi montate gărdulețe metalice de aproximativ 50 de cm înălțime, realizate din metal și fontă, în stil Art Nouveanu.

Pergola din spatele statuii lui Mihai Eminescu va fi refăcută, iar statuia "Arcașul" va fi strămutată în curtea Muzeului "Ion Jalea".

Locația va fi monitorizată prin amplasarea camerelor video și a două cabine de pază realizate din elemente metalice, similare celor folosite la restul mobilierului urban. În fața Comandamentului Flotei va fi amplasat un pavilion, care va putea fi folosit pentru fanfară în cazul evenimentelor desfășurate în zonă. În plus, în lungul aleilor și la intrările în parc se vor monta pergole. Întreaga zona va fi decorată cu stâlpi de iluminat în stil Art Nouveau, cișmele, bănci, panouri informative, coșuri de gunoi, scrumiere și grătare metalice pentru protecția arborilor.

Inițiativa are o perioadă de implementare de 24 luni, însă constructorul a garantat că va reuși să finalizeze lucrarea în mult mai puțin timp, respectiv în maxim un an și jumătate.

Potrivit reprezentanților primăriei Constanța, peste trei săptămâni vor începe lucrările aferente reabilitării Pieței Ovidiu și a scărilor care coboară spre Portul Tomis, inițiativă în valoare de 3 milioane de euro. Mai mult de atât, în luna decembrie vor demara lucrările și pentru reabilitarea străzilor din zona Peninsulară, tot cu ajutorul fondurilor europene, pentru suma de 11 milioane de euro. Parcul Carol, situat între Zona Peninsulară și Port va intra și el în reabilitare pentru aproximativ 500.000 de euro, iar lucrările vor începe în primăvară odată cu construcția primului tronson al șoselei de coastă.



Comentează știrea

admirator
27 octombrie 2012
eh,

mafiotu isi vede visu cu ochii... de cand a venit la primarie a pus ochii pe terenurile care acum vor fi puse in valoare de soseaua de "costisha"... cum justitia a adormit cu dosarul lui (si ceilalti complici), poate sa fie satisfacut ca a muncit din greu pentru o astfel de lovitura... In plus, a cazut si Cazinoupleasca, sa-i mareasca potul... Pai cat valoreaza numai terenul pe care este, cu toata zona reabilitata? Darmite si masa constructiei?

mielutu
27 octombrie 2012
cacealmaua

vin alegerile si odata cu ele promisiuni pe care numai netotii le mai inghit.Si chiar sa fie adevarat,ma intreb cum este posibil sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga(SAU INVERS)?Adica lasam Cazinoul dracului si incepem cu aleile din jur.Adica ne facem pantofi din piele de crocodil si trening chinezesc.Oare ce au in cap astia care iau astfel de decizii,ca si cu pietris in loc de creier ar fi posibil sa gandeasca mai logic.Dar ce sa facem? a fost reales papagalul cu 65 de procente...deci asa vrea poporul.Poate ne informeaza cineva(redactia?)ce este bucatica de sosea, in constructie,intre cartierul consilierilor si pescarie?Am vazut-o asta vara si nici cei care locuiesc in fata nu stiu despre ce este vorba.Mai vorbim dupa alegeri.Pe vremea impuscatului se construiau blocuri si inprejur spatii verzi.Problema era ca nu exista 1leu pentru ingrijirea acestor spatii,drept pt care dupa 1 an deveneau balarii si pamant batut.Acum lucrurile s-au schimbat,facem alei de milioane,insa pt intretinerea unui monument de arhitectura 0.Poate papagalu sa-i propuna marelui artist bulgar(cristo?)sa imbrace cazinoul ....

Florin
27 octombrie 2012
Cazinou

De unde vrei sa mai incaseze niste bani? Repara aleile acum si inca o data dupa reabilitarea Cazinoului. Doar e in buna traditie romaneasca. Problema e cu reabilitarea. Sper s-o apuc in decursul vietii mele. Probabil soseaua de care zici e pentru Nicusor(Doamne ce nume pentru o matahala de 200kg) ca atunci cind se imbata si adoarme la volan sa nu-l mai vada cineva.

Răspuns la: cacealmaua
Adăugat de : mielutu, 27 octombrie 2012
vin alegerile si odata cu ele promisiuni pe care numai netotii le mai inghit.Si chiar sa fie adevarat,ma intreb cum este posibil sa te scarpini la...
Grigore
27 octombrie 2012
Ce ?

Cand nu repara, ca nu face, ca nu drege, nu e bine, cand face ceva, iar nu e bine. Da' hotarati-va in pula mea odata, imbecililor !!!

oita
27 octombrie 2012
grigore

stimata redactie, cum ramane cu limbajul vulgar?nu se aplica regula pt servitorii papagalului?

Miruna
27 octombrie 2012
aloo,don mazare(sau cuconule ,cum iti place tie sa numesti femeile) dar cu amplasat camere video web cand pui?...sau la alea nu va iese niciun castig financiar clanului psdist?:))

alte orase si orasele chiar mai mici au inceput s a puna camere -si ma refer strict la cele puse de primarii nu firme private,banci sau farmacii- au inceput unii de de pe la inceputul anilor 2000 iar noi nu avem camere web sau macar video nici acum in oct -nov 2012!!!!!!!!!!!

Miruna
27 octombrie 2012
nu mai este madam Udrea (Elena Gabriela Udrea, fostul ministrul al MDRT - n.r.) la minister. Aceste programe erau depuse de noi de un an și jumătate și erau blocate de madam Udrea. După ce cucoana a plecat,

madam udrea,madam cutare,cucoana sulfina,cucoana de la agentia cutare,cucoana udrea..ma doare in cot de ELENA UDREA dar marlanul asta asa le spune tuturor femeilor..pt acest golan nu exista politete,nu exista nimic,nici domn,doamna,nici dra..un nemernic grobian si misogin

BBC
28 octombrie 2012
Pentru Grigore(Nr.4)

Grigore are un limbaj specific de marlan.Grigore este un anticomunist convins. Condamna dictatura ceausista,a luptat cu arma in mana la revolutie a luptat pentru libertatea de exprimare dar te injura sau te ameninta cand nu esti de acord cu el. Grogore are doua discursuri,unul pentru istorie si unul pentru prostime. Grigore se crede unic si nemuritor. Grigore este un mare patriot. Saluta tricolorul cu mana la inima,poarta un lant de aur la gat si o cruciulita tot la inima. Cand intra in biserica Grigore saruta icoanele sau isi face cruce ca sa vada lumea ca el este credincios.Cand se sfintesc bucatele sau o sectie de spital,el este prezent acolo.Plange si suspina atunci cand se adreseaza saracilor si bolnavilor. Cand nu vine la biserica,inseamna ca nu-l vede nimeni. Daca tot nu-l vede nimeni,Grigore scoate din buzunar fituica lui cu injuraturi: "Da' hotarati-va ........imbecililor !!!" Nu stiu din ce traieste Grigore dar stiu sigur ca el si-a luat doctoratul in stiinta explicarii tuturor lucrurilor.

st. dumitru
28 octombrie 2012
pt. "dr" grigore

vad ca esti mare mester in ale limbi romane de mahala,adica acolo unde te-ai nascut si ai primit educatia.Dar nu asta este problema.Ceea ce nu intelegi Tu, nu este faptul ca stapanul tau face sau nu face ceva,ci ca face aiurea si ca toate se precipita fix inainte de "alegeri".Cred ca,tu,daca ti-ai construi o casa ai incepe cu temelia nu cu acoperisul si mai cred ca spatiile verzi le-ai face dupa terminarea cladirii.Stapanul tau in fata caruia stai in fundulet si dai din coada deasemenea face lucrurile gandite cand este vorba de interesul lui personal.Nu aceeasi logica o are cand este vorba de plebea care il voteaza.Te sfatuiesc sa nu mai injuri si sa nu mai ofensezi pe cei care nu gandesc ca tine caci nu suntem clonati.Daca cumva m-am exprimat prea savant pentru capacitatea ta de intelegere,da textul la tradus la Primarie. Sa fi sanatos ,ca altceva nu iti pot ura.Prea tarziu.

Grigore
28 octombrie 2012
hahaha

Ignorantilor care predati aici lectii de etica si bune maniere, nu-mi spuneti ca nu ati injurat niciodata sau nu ati folosit cuvantul "p#%a" in viata voastra infecta. Daca l-ati folosit cum indrazniti sa-mi ziceti MIE ca am limbaj de mahala ? :)) Sau la voi se scuza ca mergeti la biserica ? :)) Apropo, nu sunt fan mazare, nu dau 2 bani pe el, dar nu imi plac plangaciosii nehotarati care pe de-o parte critica ca de ce nu se face nimic cu faleza, iar cand se face, tot nu e bine ca nu stiu ce si nu stiu cum. Mi se face scarba si imi bat joc de ei, pentru ca asta merita. Si "limbi" sa dai tu, Dumitre, cum poti sa-mi predai mie gramatica cand tu nu esti in stare sa scrii corect ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4357 secunde