Cum poți primi pensie chiar dacă nu ai vechimea necesară. Ce pregătesc parlamentarii

407
1
Cum poți primi pensie chiar dacă nu ai vechimea necesară.  Ce pregătesc parlamentarii - legeparlamentcumpararevechimepen-1473690380.jpg

Articole de la același autor

O inițiativă legislativă care permite "cumpărarea" de vechime pentru persoanele care nu au stagiul de pensie complet se află pe ultima sută de metri în Parlament după ce a fost adoptată de Comisia de muncă a Camerei Deputaților, PNL urmând să decidă săptămâna viitoare dacă o susține.

În forma adoptată de Comisia de muncă, inițiativa legislativă prevede că persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia. Persoanele interesate vor trebui să încheie un contract de asigurare socială, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a inițiativei legislative. Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială și ultimii cinci ani anteriori acestei date.

Conform inițiativei, plata contribuției de asigurări sociale ar urma să fie făcută într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii.

"Inițiativa legislativă se referă la cumpărarea de vechime pentru cinci ani pentru persoane care, de exemplu, nu au mai lucrat, nu au mai putut să lucreze sau au muncit în străinătate și pentru această perioadă pot plăti ca să poată beneficia de pensie. Sunt oameni care au lucrat toată viața, dar nu au stagiul complet, le mai trebuie doi, trei, până la cinci ani și atunci există această posibilitate prin această inițiativă în așa fel încât să își poată completa, finaliza stagiul de cotizare și să beneficieze de pensie. Vom face o analiză la grup pentru a vedea dacă vom susține inițiativa în plen. Camera Deputaților este for decizional", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora. 

Comentează știrea

Dinu
13 septembrie 2016
Cum nu primesti pensie daca ai vechimea ceruta de Legea 19/2000

Am depus pe 25 mai 2010 pe Legea 19/2000 cerere de pensionare anticipata partiala avind 60 ani, peste 32 ani si 8 luni cfm anexei 3 la lege, plus doua adeverinte de grupa II de munca in Santier Naval emise in 2000 ce nu au fost luate in considerare pe motiv ca nu corespund cu Normele interne 508 din 2008 ( 8 ani mai tarziu). Refuzul l-am primit dupa 6 luni (in lege era 45 zile) pe motiv ca nu am 35 ani contributie. Suparat, am fost in audienta la CJP Constanta, cu Legea 19/2000 si anexa 3 unde am aflat cu stupoare ca CJP C-ta aplica Normele Metodologice 340/2001 ( de aplicare a legii) unde din 2010 martie erau necesari 35 ani contributie. La solicitarea mea de a aplica Legea, directoarea mi-a replicat ca pe ei nu-i intereseaza Legea ci numai NM 340/2001 semnate de ministrul Sirrbu Marian actual consilier la ASF (pe salariu cocosat), si mi-a aratat "terfelogul" cartea lor de capatai. Ordin 340 a redus durata de aplicare a legii 19 de la 15 la 10 ani fara acord Parlamentar Am protestat: la CJP C-ta, CNP Bucuresti, Ministerul Muncii, Paralament, Guvern, DNA C-ta, Tribunal Constanta,Avocat Popor,, etc.... Rezultat: Legea este o bariera unde se opresc Boii, cateii trec pe sub, dulaii sar peste. Incredeti-va in Legi ca sa fiti ca mine! Toti care au depus acte de pensionare inainte de 1 iunie 2010 au fost prelucrati conform Ordin 340, respinsi sau amanati. 40.000 roni au fost furati din dreptul meu de pensie.In 2011 la un an de la anularea Legii 19 prin RIL 4/2011, ICCJ a Romaniei a restabilit puterea Legii asupra Ordinului de acum in colo, ca-n filmele cu prosti!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3677 secunde