Cu cine votează liberalii la Primăria Constanța?

1207
6
Cu cine votează liberalii la Primăria Constanța? - cucinevoteazapnl-1458239861.jpg
O întrebare pentru liberalii din Constanța: Voi cu cine veți vota la alegerile locale? Și aici nu extrapolez chestiunea pentru mâna de peneliști pe care noul președinte a strâns-o 


în jurul său pentru a mai salva din aparențele unei rupturi iremediabile în partid. Mă adresez liberalilor care sunt în partid de ani buni, care au purtat în spate campanii electorale, fie ele bune sau proaste, au lipit afișe și au făcut de pază în secțiile de votare. Liberalilor care au crezut până nu de mult că anul 2016 va fi anul lor. Voi, aceștia, cu cine veți vota pentru funcția de primar al Constanței?


Este cert că PNL Constanța a fost străpuns ca un harpon de noua strategie de a instala în scaunul de padișah un om venit din afara partidului. Și asta exact în buza unei sesiuni electorale destul de intensă. Lider nou, echipă nouă, interese noi. Mohicanii liberali care vedeau izbăvirea în această campanie, care se credeau atât de aproape de palatul administrativ, s-au trezit trași pe linie moartă. Așa cum era și normal. 


Noul președinte e selectiv, nu are încredere în oricine, mai ales că nici nu știe mare lucru din bucătăria internă a unui partid atât de vechi și măcinat de atât de multe interese. Chițac și oamenii săi simt în fiecare cotlon al partidului priviri ranchiunoase care le țintuiesc fiecare mișcare, aud glasul subțire și rece al pumnalelor pregătite pentru a le fi implantate în plămâni. Astfel, din două tabere care zumzăiau în intestinele organizației (vechii liberali și pedeliștii lui Chiru), acum s-au făcut trei. Fiecare, cu propria orientare și propriile sforării. Este de ajuns să stai de vorbă cu câțiva liberali ca să îți dai seama ce multe îi despart. Liberali de ani buni în partid descumpăniți de ideea unui candidat parașutat și aproape anonim în Constanța, liberali supărați că nu se mai regăsesc în noile sfere de putere și mai ales liberali care au băgat bani în partid, li s-au promis marea cu sarea, pentru ca mai apoi să fie extirpați chirurgical dintr-o competiție electorală ce le era arvunită. Chițac s-a trezit președintele unui partid golit de conținut, care nu mai răspunde la manevre. Ordinele militărești au rămas simple ecouri, ce se pierd tot mai mult pe holurile unei formațiuni care oricum, niciodată, nu a știut ce e victoria.


A rămas doar speranța ca pe bruma sa de notorietate să reușească să aștearnă mantia grea a votului politic și nădejdea, tot mai des invocată de staful său, că Făgădău se va pierde undeva pe drum, tras deoparte fie de DNA, fie de vreun aranjament în PSD. 


Până atunci, neîncrederea și disperarea încep să se înfiripe tot mai pregnant în epiderma liberală. Apar erupții, reacții adverse, iar candidatul partidului la primărie nu reușește să comunice cu propriii membri de partid, darămite cu electoratul constănțean. Mai mult, neputința începe să se reverse și să se transforme în ieșiri necontrolate și teorii ale conspirației, cu jurnaliști care se infiltrează în sediile partidului și fotocopiază documente secrete.


Este clară tendința echipei liberale de a demoniza acea parte a presei care nu îi ridică ode amiralului pensionat ca și cauză a nepriceperii lor de a schița măcar un pas în spațiul public fără să se împiedice de zece ori. 


Campania electorală bate la ușă și tot mai mulți se întreabă ce iepuraș va mai scoate din joben Comănescu alături de candidatura de iluzionist al lui Chițac. 


E greu de crezut că magia s-a risipit atât de repede…


Comentează știrea

Alegator
18 martie 2016
Ghici?

Liberalii adevarati vor vota cu claudiu iorga palaz. Singurul opozant real al lui fagadau. Pnlul lui comanescu este vandut deja creditorilor gsp. De ce credeti ca risca atatea un om amenintat deja de faliment?

Bibicu
18 martie 2016
Palaz pe naiba

Palaz este sinonim cu demagogia. Gigi chiru trebuia lasat sa candideze. Il cunostea lumea si avea experienta. Pacat ca PNL mai rateaza o sansa

Răspuns la: Ghici?
Adăugat de : Alegator, 18 martie 2016
Liberalii adevarati vor vota cu claudiu iorga palaz. Singurul opozant real al lui fagadau. Pnlul lui comanescu este vandut deja creditorilor gsp. De...
Eu nu sunt postac, dar...
18 martie 2016
Votez VERGIL CHITAC

Sunt foarte multi oameni care nu au nicio treaba cu partidul si il voteaza pe Vergil Chitac. Omul nu se schimba in functie de cum se misca partidul sau cum il prezinta presa care n-a fost interesata sa-l cunoasca. Vorbiti cu fostii lui studenti sau colaboratori, majoritatea covarsitoare il voteaza si-l promoveaza. Asa am aflat si eu de el, de la un coleg de breasla care i-a fost student. De atunci ii urmaresc iesirile, unele par stangace, dar asta pentru ca este un om onest si spune ce gandeste, nu ca harsaiti de politicieni care spun numai ce vrea lumea si presa sa auda. Votez VERGIL CHITAC

ath
18 martie 2016
Despre "secretul" finei/finului

Eu sunt finul liberalilor/pedeleilor.Se spune ca o data vede nasul "secretul" finei/finului.Asa ar fi normal si in alegeri.Cand un partid te-a tradat trebuie sa-l stergi de pe lista.Din 1989 votez ca un soldatel disciplinat tot ce am crezut eu ca se opune neobolsevismului pesedist.Mi-am scos nevasta si copii cu forta din casa,i-am trimis la vot,m-am certat cu ei pentru ca am crezut in promisiunile politicienilor.Intr-o zi blestemata din anul 2000 il votez pe Mazare(independent).Nici nu a terminat primul mandat si il gasesc pe Mazare in tabara lui Iliescu.Deci,votul meu a plecat la Pesede.Aproape 10 ani il votez si m-am uitat ca prostul in gura lui Banias,mare pedeleu de Constanta.Acum il vad pe Banias la Interesul National Pesedist.Si individul asta m-a furat.Am stampilat buletinele liberalilor mai bine de 10 ani.Pe Dragomir si Hasotti i-am ales si eu.In anul 2012 aflu ca il pupau pe Mazare de la Interesul Pesedist.Acum ,liberalii s-au invitat sa ma "boteze" din nou.Stiti ceva mai liberalilor ? De data asta va invit sa-mi vedeti toate secretele mele.Am doua "secrete" in pantaloni,unul in fata si unul la spate.Ce alegeti ? Si sa va mai spun ceva.Anul asta ma odihnesc.Este primul an de odihna din ultimii 26 de ani.Sa nu ma cautati prin sectia de vot.

sindbad
18 martie 2016
care liberali?

Liberalii de C-ta n-au facut opozitie nici macar de parada pesedeului. In schimb isi dateau limbi in spatele cortinei. Pui tu un candidat sa iasa, pun eu un prost sa piarda, pe urma, pun eu unu sa castige. pui tu un neica-nimeni. Si uite asa, dam impresia de confruntare democratica. mai de dam o basca rosie, un mic, o bere, ca prostimea are mintea scurta si pune botu. Si anu asta va fi la fel. Prostimea si tiganetul sunt in crestere. A incercat vreunul sa opreasca dezastrul de la C-ta? Nuu, ei erau bot in bot cu o lepra mica, dottore mobta si al sau useleu... V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara...

raul
18 martie 2016
despre candidatul fost si actual

Jumatate din comentarii se refera la Claudiu Palaz si la Gigi Chiru, ultimii candidand in 2012 pe partea dreptei si dandu-si unul altuia la gioale. Cam asa se pregateau si pentru anul asa. Doar ca lui G. Chiru i-au aparut niste dosare penale si propriul partid i-a spus pas. Astfel a aparut solutia Chitac. Numai ca in viziunea "vechilor" omul nu are nici Vila P+2 pe malul marii ca Palaz-in faleza nord- si Chiru- in eforie- si nici Porsche Cayenne(Chiru),niciBMW x6(Palaz) . Deci bai liberalilor cum indrazniti sa veniti la taraba primariei cu unul care are Hyundai i 30 si o casa normala, la o strada oarecare...Ce tupeu , ce lipsa de viziune, ce lipsa de experienta politica...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1917 secunde