Cu ce "povești" vrea Mazăre să candideze din nou

4531
17
Cu ce

Consilierii locali au votat,  vineri, dublarea prețului la gigacalorie, ceea ce va însemna că toți constănțenii care câștigă peste 1.000 de lei pe membru de familie vor plăti dublu factura la căldură, în această iarnă.
Dublarea prețului la gigacalorie ar fi putut fi evitată dacă, în cei 11 ani de mandat, de când se află în fruntea administrației din Constanța, primarul Radu Mazăre și consilierii locali ar fi avut inițiativa construirii unui CET propriu, așa cum există în alte localități. Dar, după atitudinea edilului reiese că este mult mai ușor să te plângi peste tot că nu ai bani de investiții serioase și să aloci mereu fonduri pentru sacoșele cu pui.
Totuși, din câte se pare, acesta este următoarea promisiune pe care edilul o va face constănțenilor la viitoarele alegeri. "Strategia" pentru viitoarea campanie electorală i-a scăpat primarului la ședința de Consiliu Local de vineri.
El a spus că va candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri locale, după ce a declarat că provocarea în următorii ani va fi con-struirea unui CET de către municipalitate, astfel încât locuitorii orașului să beneficieze de facturi mai mici la căldură decât cele actuale.
"Cred că provocarea mandatului următor este ajungerea în casele oamenilor cu o gigacalorie mai ieftină decât cea din prezent", a afirmat Mazăre fără să precizeze de ce nu a făcut-o în cei 11 ani de când se află în fruntea administrației constănțene.
"Primăria poartă discuții cu BERD pentru cofinanțarea construirii unui nou CET. Acesta va produce o gigacalorie la jumătate din prețul actual, iar valoarea maximă a finanțării poate ajunge la 250 mi-lioane de euro. Deja, reprezentanții BERD au fost la Constanța pentru primele discuții, iar proiectul va fi adus în Consiliul Local până la finele anului. Investiția ar putea fi terminată în doi ani", a declarat Mazăre.
Așadar, dacă îi ies calculele, primarul Constanței ar putea lansa proiectul minunatei investiții chiar în viitoarea campanie electorală de anul viitor deoarece promisiunile sunt la ordinea zilei atunci când vine vorba de un "os de ros" la Primărie.

Ce promitea în campania din 2008
Totuși, dacă ar fi să ne reamintim ce promitea primarul Radu Mazăre în campania electorală din 2008, vorbele acestuia nu ar avea mare preț.
Pe lângă tam-tamul făcut cu așa zisele case ieftine pentru tineri, care au cam rămas necumpărate, edilul a mai promis constănțenilor și alte realizări care au rămas doar pe hârtie.
Așa se face că, Zona Peninsulară pentru care se bătea cu pumnul în piept că o va reabilita a rămas la fel de mizerabilă ca și în mandatul trecut, iar Sala de Sport Polivalentă nu există.
"Constanța va avea cea mai modernă sală de sport polivalentă din România, care va rivaliza cu cele din marele orașe din lume. Proiectul va fi demarat la inițiativa autorităților locale iar proiectul va fi finalizat până la cel târziu 1 iunie 2010", spunea Mazăre în campania din anul 2008.
Astăzi suntem în 26 septembrie 2011 și, după cum poate observa orice constănțean, nu există nici urmă de Sală de Sport Polivalentă la Constanța.
Și lucrurile nu se opresc aici. Vă mai aduceți aminte de renumitul Bazar Oriental ce urma să fie construit în parcarea de la Poarta 1?
"Bazarul Oriental va fi construit în parcarea de la Poarta 1 în colaborare cu un investitor străin. Va fi deschis tot timpul anului. La intrarea în Bazar va fi o piațetă, iar în interior străduțe cu negustori de la Istanbul sau Damasc, iar pe margine cafenele. Fiecare străduță va avea o destinație anume (dulciuri - în special cu specific oriental; aur, pielărie, covoare). Bazarul va dispune de o parcare etajată P+1, cu 200 de locuri, spre capătul digului. Proiectul va fi finalizat în cel mult un an și jumătate (n.r. – finalizarea la începutul lui 2010) și va deveni un adevărat simbol al orașului, estimându-se circa 4.000 de vizitatori pe zi", se lăuda Mazăre în campania din 2008.
Vremea a trecut, oamenii au uitat iar edilul "se face că plouă" venind cu alte și alte promisiuni.
În acest context, este ușor să-i dăm dreptate ministrului Elena Udrea care spunea, recent, că "Mazăre nu realizează proiecte, el doar vorbește mult".
Cât despre bani, Mazăre nu se poate plânge că nu i-a avut, din moment ce, tot ministrul Elena Udrea spunea că primarul Constanței, Radu Mazăre, a reușit să cheltuiască doar câteva procente din fondurile europene pe care le are la dis-poziție și că acestea îi vor fi retrase curând dacă nu face ceva cu ele.
Ea a afirmat că Primăria Constanța a reușit să cheltuiască doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanța le are la dispoziție din fonduri europene.



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
paul
25 septembrie 2011
jos mazare mincinosul

Foarte bine, va felicit ca ati pus punctul pe i este bine sa le mai dezmortiti mintile oamenilor, ca aveti dreptate ca se uita minciunile intaiului fruntas. JOS Mazare la urmatoarele alegeri daca mai vrei sa candidezi iti trebuie curaj nu gluma da la cit tupeu nesimtit ai in tine o sa te vedem iar pe liste.

ath
26 septembrie 2011
Avem de ales

Daca ne dorim un primar adevarat,avem de ales intre doua variante.In prima varianta,trebuie sa asteptam aproape 60 de ani.Cand batranul primar Mazare va implini 99 de ani,va avea 17 mandate de primar si neuronul lui va ajunge in sfarsit la maturitate.Atunci putem spune ca omu' nostru s-a facut baiat mare.Tocmai bine.Daca peste 60 de ani Mazare se va maturiza,Victor Ponta va da in mintea copiilor.Batranul Mazare si nazdravanul Ponta vor alcatui un cuplu fericit.Energia unui copil si experienta unui matur la 99 de ani,isi va spune cuvantul in politica si administratie. Daca alegem varianta a doua,la anul va trebui sa ne prezentam la vot.Procentul minim de prezenta la vot trebuie sa fie de 67-70%.Chemati-va rudele,sunati-va prietenii si vecinii daca vreti sa scapam de Mazare. Chemati-va ajutoare ca nici nu nu stiti cate avem de pierdut.

anti mizerie si gunoaiele din centrul si zona peninsulara
26 septembrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a instiutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi ,se vede cu ochiul liber inmultirea hoardelor de caini vagabonzi care nu ezita sa atace pe oricine atunci cand sunt flamande,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelor ,scandalurilor nocturne,in schimb avem impanzirea orasului cu sute de carciumi, bodegi, spelunci si cluburi in care se practica non-stop prostitutia si ipsa oricarei sigurante pe strazile si trotuarele orasului si in cartiere, in special noaptea cand cohortele de infractori si de interlopi ataca nefericitii aflati in calea lor3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca

rex
26 septembrie 2011
pedofilul

trebuie sa scapam de drogatul pedofil.

Constantean
26 septembrie 2011
La puscarie cu drogatul!

La puscarie cu drogatul!

alina
26 septembrie 2011
hai sa fim seriosi

mazare e cel mai bun primar din romania. e frumos, de gasca, are succes la fetele frumoase, e bogat. ce ne putem dori mai mult, e perfect.

Mihai
26 septembrie 2011
Pt pitipoanca Alina

Alinuto,din pacate, tu nu esti decat o pitipoanca!

constanta
26 septembrie 2011
@alina

Alina, aici este vorba despre administrarea unui oras, nu despre un concurs de mister!

mishu
26 septembrie 2011
alina ori esti proasta ori esti fufa lu mazare

la ce prostii ai scris aici e clar ca nu te prea duce capul

alina
26 septembrie 2011
pentru prosti de la 7,8,9

nu vedeti ca voi nu aveti suces si de aceea il injurati pe radu. mie i-mi place cum arata si constanta si mai ales mamaia ca acolo vin toti turistii din tara. si in plus toate fetele din oras i-l iubeste pe radu mazare pentru ca se poarta frumos, e sharmat si dulce. iar voi niste idioti frustati. hai pa

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Primiți cu demiterea lui Mazăre?"
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Radu Mazăre a ajuns cu mașina în șanț
Pagina a fost generata in 0.5419 secunde