CSM avertizează Parlamentul: STOP eliminării pensiilor speciale!

164
CSM avertizează Parlamentul: STOP eliminării pensiilor speciale! - ddd-1580213531.jpg
Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului privind renunțarea la inițiativa legislativă prin care se dorește eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților. CSM precizează, într-un comunicat transmis marți Agerpres, că a luat act și susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale convocate în data de 21 ianuarie, "în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora", și atrage atenția asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiție.

"Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunțării la astfel de inițiative legislative și își exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesității de a consolida statutul de independență al magistraților judecători și procurori", menționează CSM.

Mai multe instanțe din țară anunțau săptămâna trecută că își suspendă activitatea în sălile de judecată, judecătorii fiind nemulțumiți de iminenta abrogare a pensiilor speciale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Nou președinte la CSM
Marţi, 17 Decembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Pensiile speciale, în pericol
Pagina a fost generata in 0.489 secunde