Criză de lucrători în secţiile de votare. Cum poţi deveni expert electoral

Miercuri, 23 Septembrie 2020
127
O parte din secţiile de votare nu au încă echipele complete. Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a lansat un apel către cetățenii români interesați să se implice în alegerile locale de duminică, recomandându-le să se alăture echipei AEP în calitate de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, precum și ca operatori de calculator.

„Odată intrați în Corpul experților electorali și în baza de date a operatorilor de calculator, cetățenii au șansa de a participa la tragerile la sorți pentru toate alegerile, având astfel posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte și transparente”, a afirmat președintele AEP.

Munca acestora va fi remunerată. Astfel, în perioada funcționării birourilor electorale ale secțiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, locțiitorii acestora și operatorii de calculator vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 250 de lei (pentru maximum cinci zile și, dacă se organizează și un al doilea tur, pentru încă trei zile).

Persoanele interesate să devină experți electorali sau operatori de calculator pot trimite cereri la adresa de e-mail a biroului județean sau a filialei AEP, în funcție de județul în care își au domiciliul. Menționăm că datele de contact ale filialelor și birourilor județene ale AEP sunt disponibile pe site-ul www.roaep.ro la adresa https://www.roaep.ro/prezentare/filiale/.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2099 secunde