Cristian Boureanu, acuzat de mită electorală

176

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele deputaților PDL Cristian Boureanu și Dan Marian, candidați pentru noi mandate în județul Vaslui, pe motiv că aceștia ar fi oferit mici drept mită electorală spectatorilor unui meci de fotbal desfășurat în Huși.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, dosarul penal în acest caz a fost întocmit în urma unei plângeri făcute de către unul dintre contracandidații lui Cristian Boureanu, care susține că atât deputatul PDL cât și colegul său de partid, Dan Marian, au încălcat legea alegerilor parlamentare.


Astfel, candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul 6 Vaslui, Toader Dima, arată în sesizarea respectivă că cei doi parlamentari au oferit mici spectatorilor care asistau la un meci de fotbal. Mâncarea și băutura ar fi fost împărțite oamenilor de către reprezentanții de campanie ai deputaților PDL, care s-ar fi îmbrăcat în ospătari și au mers printre băncile spectatorilor.


"În sesizarea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși și care a ajuns ulterior la Poliție, candidatul unui partid reclamă că, în timpul desfășurării unui meci de fotbal pe Stadionul Municipal Huși, doi candidați ai unei alianțe politice au distribuit spectatorilor produse alimentare. În cauză, s-a întocmit dosar penal, care a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de declinare a competenței către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere calitatea de parlamentar a persoanelor reclamate", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Băuți, la volan, pe șoselele din județ
Pagina a fost generata in 0.3616 secunde