Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon: „Începem construirea unui after school în comună“

200
Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon: „Începem construirea unui after school în comună“ - pnlarmasescupantelimon2-1600796544.jpg
Un proiect de suflet al primarului comunei Pantelimon, Costel Armășescu, construirea unui after school, va începe să se deruleze zilele acestea. Investiția de 1,2 milioane de lei se va realiza cu bani europeni prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), iar pentru construcția acestui edificiu a fost semnat zilele trecute ordinul de începere.

De această clădire vor beneficia cei 260 de copii de la școlile din Pantelimon, pe de o parte și părinții acestora, pe de altă parte.

Prin acest proiect, primarul Costel Armășescu a dorit ca părinții să poate merge liniștiți la serviciu, fără a mai fi nevoiți să plece de la muncă pentru a-și lua copilul de la școală, iar cei mici să fie în siguranță într-un mediu controlat.

Costel Armășescu ne-a povestit, de asemenea, despre necesitatea decolmatării pârâului Cartal.

„Am avut inundații în trecut. S-a umflat albia pârâului și a inundat grădinile locuitorilor, însă am avut noroc că nu s-au petrecut tragedii. Am purtat discuții cu cei de la ABADL, astfel că în octombrie vom începe decolmatarea albiei pârâului și amenajarea malurilor în așa fel încât să nu mai avem emoții atunci când plouă”, a declarat primarul comunei Pantelimon, Costel Armăşescu, şi candidat al PNL pentru un nou mandat la funcţia de primar al localităţii.

În plus, el ne-a mai spus că un alt proiect care vine să soluționeze problemele cu care se confruntă locuitorii din Pantelimonul de Sus este acela de înființare a unei șosele de centură.

„Camioanele care merg spre și dinspre carierele de la noi strică și asfaltul, dar mai ales strică structura de rezistență a caselor. Casele au început să aibă crăpături și am hotărât să facem o șosea care să ocolească satul. Am făcut deja un studiu de fezabilitate pentru 1,2 km și sperăm că nu va mai dura mult până când vom finaliza toată documentația și vom depune proiectul la Compania Națională de Investiții pentru finanțare. Ulterior, pe măsură ce vom finaliza translatările de terenuri pentru restul șoselei vom întocmi documentația și vom continua“, a declarat Armășescu.

La capitolul infrastructură primarul a punctat și asfaltarea străzilor din localitățile Călugăreni și Nistorești, dar și amenajarea de trotuare pe o distanță de 10 km.

Lipsa semnalului la telefoane este altă problemă a locuitorilor comunei, motiv pentru care primarul este deja în discuții cu reprezentanții rețelelor de telefonie pentru amplasarea unor antene. De asemenea, Costel Armășescu a precizat că intenționează și să atragă fonduri europene pentru amenajarea unei rețele WIFI gratuit pentru toată comuna.



(Comandat de Partidul Naţional Liberal Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200012)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6706 secunde