Corina Crețu: "Voi fi un ambasador al Politicii Regionale"

109
1
Corina Crețu:

Articole de la același autor

Comisarul european desemnat de România, Corina Crețu, a declarat, ieri, că va fi un ambasador al Politicii Regionale și a subliniat că toate statele membre vor beneficia de același tratament, rolul CE nefiind de a pedepsi sau de a ajuta țările să se dezvolte.


Rugată să dea un sfat României în vederea creșterii absorbției fondurilor, Corina Crețu a declarat, după audierea din comisiile parlamentare, că datoria sa va fi "de a asigura relații foarte bune și un dialog constant cu toate statele membre, deci inclusiv cu România".


"România e țara pe care o cunosc foarte bine, eu cred că am depășit acea etapă din 2011 care a dus inclusiv la suspendări de plăți. CE a stabilit atunci planul de acțiune și vreau să felicit autoritățile române pentru progresele pe care le-au făcut din acest punct de vedere, de la 3% în 2011, 7% în 2012, acum 39%", a precizat comisarul desemnat.


Întrebată dacă deținerea portofoliului de Politică Regională reprezintă un "plus" pentru România, Corina Crețu a declarat că "este evident că toate statele membre vor beneficia de același tratament".


Totodată, Crețu a subliniat că rolul său este de a fi "un ambasador al Politicii Regionale în raport cu statele membre, în raport cu regiunile și în raport cu societatea civilă și cu comunitățile locale".


Comentează știrea

gratiela
25 septembrie 2014
locuri de munca

Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Corina Crețu, pe lista lui Juncker
Pagina a fost generata in 0.4744 secunde