Corina Crețu: "Doresc ca România să se integreze mai mult în UE"

258
Corina Crețu:
Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, care candidează pentru un nou mandat în PE din partea Pro România, a declarat, ieri, că își dorește ca țara noastră să se integreze mai mult în UE, exprimându-și îngrijorarea față de "această izolare și acest discurs împotriva Uniunii Europene".

"În opinia mea, noi în Pro România suntem acum vocea celor mulți, vocea celor care doresc îmbunătățirea vieții oamenilor și, de asemenea, doresc ca România să se integreze mai mult în UE, pentru că pe mine mă îngrijorează această izolare și acest discurs împotriva UE, Uniune care ne-a adus numai bine României și care este singura șansă de dezvoltare a României. Nu numai în termeni financiari vorbesc, de cele 45 de miliarde de euro care au intrat de la aderarea României în economie, la o contribuție de 13 miliarde, dar vorbesc și de libertatea de exprimare, de programele Erasmus, care sunt puse acum în pericol datorită acestor discursuri anti-UE", a precizat Corina Crețu, la Biroul Electoral Central, unde Pro România a depus listele de semnături și lista de candidați la alegerile europarlamentare.

În ceea ce privește referendumul pe Justiție, potrivit Agerpres, Corina Crețu a spus că decizia de a-l organiza stă exclusiv în mâna președintelui Iohannis, menționând că întrebările ar trebui să vizeze și viața oamenilor, nu numai Justiția.

"Eu cred că, indiferent de părerile noastre, în momentul în care președintele României dorește să facă un referendum, acesta va avea loc. Despre ce întrebări se vor pune, dânsul hotărăște. Eu aș pune și alte întrebări legate de viața oamenilor. De pildă, cine răspunde în momentul în care un guvern dă un termen că va termina autostrada Unirii sau Sibiu-Pitești până în 2017 și suntem în 2019? Responsabilitatea Guvernului. În opinia mea, nu m-aș opri doar la această întrebare legată de Justiție, dar nu cred că ține de noi, e doar o opinie personală sau nu, dar stă în mâna exclusiv a președintelui. Dacă decide să facă referendum pe Justiție, cred că va trebui să mergem", a arătat Corina Crețu.

Cât despre modificarea legilor Justiției, ea a afirmat că cea care urmărește această chestiune este Comisia Europeană.

"Comisia Europeană urmărește, s-a creat acest grup de lucru între CE și autoritățile române privind implementarea. Ceea ce mă îngrijorează este că ai mei colegi sunt tot mai sceptici în legătură cu acest dublu limbaj: unul care este exprimat de la tribuna Comisiei Europene, în vizitele oficiale de la Bruxelles, și după câteva ore, ajungând la București: 'noi suntem suverani, nu dăm socoteală nimănui'. Acest lucru cred că nu mai poate continua", a mai spus Corina Crețu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3592 secunde