Primarul Dorinela Irimia:

"Copiii din familia Saraiu vor avea Casă de Cultură în localitate"

264
1

Articole de la același autor

Aflat la primul mandat și cunoscut în județul Constanța ca unul dintre cei mai ambițioși primari, Dorinela Irimia, de la Saraiu, nu stă o clipă locului și își împarte cea mai mare parte a timpului fiind preocupată de a rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii. În plus, pentru a atinge obiectivele propuse nu așteaptă ca totul să-i vină de-a gata numai prin munca pe care o face la birou, ci aleargă și bate din ușă în ușă pe la instituțiile com-petente să o ajute pentru a realiza proiectele pentru comunitate. 


Așa se face că, în cursul zilei de ieri, primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, s-a aflat la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru a pune la punct unul din cele mai frumoase proiecte ale administrației publice. Drept urmare, una dintre dorințele primarului Dorinela Irimia este pe cale de a deveni realitate. Mai exact, actualul Cămin Cultural din Saraiu se va transforma în Casă de Cultură. 


Locația va avea 1.200 de metri pătrați și va fi extinsă, reabilitată și modenizată urmând să aibă etaj și mansardă. În acest loc, copiii din comună vor putea fi inițiați în arta dansurilor și a cântecelor populare, cu atât mai mult cu cât, la Saraiu, există un ansamblu de dansuri și cântece populare, "Biblioritm" care participă la diverse concursuri.


"Copiii din comuna noastră, din familia Saraiu, vor avea condiții mult mai bune pentru activitățile extrașcolare. Căminul Cultural se va transforma în Casă de Cultură. Din cauza fondurilor insu-ficiente, până acum imobilul unde se află căminul cultural a fost reabilitat doar pe exterior. În interior, starea sa de funcționare este precară. Interiorul trebuie refăcut în totalitate. În plus, avem nevoie de dotări pentru echipamente de iluminat și de sonorizare. Este unul dintre proiectele la care eu țin tare mult. Îmi pare rău să văd copiii de la «Biblioritm» cum se chinuiesc în diverse spații improvizate pentru repetiții. Acest ansamblu duce mai departe tradițiile strămoșești din Saraiu, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i susține, mai ales că au avut deja rezultate remarcabile", a spus Dorinela Irimia. 


Ea a mai adăugat că și asfal-tarea tuturor străzilor din Saraiu și Dulgheru este una dintre prioritățile administrației pe care o conduce. 


"Am muncit foarte mult la acest proiect cu asfaltarea și, din fericire, proiectul a fost aprobat iar contractul de finanțare a fost semnat. Valoarea acestuia este de 435.890 lei, echivalentul a 99.450 euro. Tot în acest sens mai avem depus un proiect pentru canalizarea din comună și construcția unui cămin pentru persoanele vârstnice în localitatea Saraiu. Proiectele sunt depuse la MDRAP și sunt eligibile", a mai spus Dorinela Irimia. 


Comentează știrea

Ciobanean
25 aprilie 2015
Saraiu

Bravo,doamna Primar! Va stimez si va apreciez munca pentru oamenii din Saraiu, pe care cu cinste ii reprezentati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.398 secunde