Contre între Tăriceanu și Cioloș, pe Facebook

Vineri, 11 Mai 2018
253
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, vineri, lui Dacian Cioloș, că nu a depășit mentalitatea celor care vorbeau despre "licuricii mari și mici", răspunsul venind după ce acesta a criticat afirmația lui Tăriceanu că "nu trebuie să luăm lumină de la Bruxelles".


"Dacian Cioloș mă întreba retoric: de unde propuneți să luăm lumină?, dovedind că, din păcate, nu a depășit încă mentalitatea celor care vorbeau despre licuricii... mari și mici. Răspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui să înțelegem care este interesul legitim al României și cum să îl urmăm cu demnitate și curaj. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă președintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gândi în aceiași termeni de la cine luăm lumină. Nu au făcut-o și de aceea Franța sau Germania au anunțat, recent, îngrijorările pe care le au referitor la decizia anunțată de președintele Trump în problema Iranului", a scris Tăriceanu pe Facebook.


Reacția președintelui Senatului vine după ce Dacian Cioloș a scris, miercuri, pe pagina de Facebook că Tăriceanu a afirmat că "nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles".


"Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea să condiționeze acordarea fondurilor europene de respectare a statului de drept, domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, spune că nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles. Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, de unde propuneți să luăm lumină? Vă deranjează preocuparea pentru respectarea statului de drept?", a scris Cioloș pe pagina de Facebook.


Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pe 2 mai, că România nu trebuie să aibă o relație de subordonare cu Uniunea Europeană.


Pagina a fost generata in 0.5443 secunde