Contre între primarul din Techirghiol și fostul viceprimar: "Se teme de mine"

Vineri, 11 Iulie 2014
1044
Dacă în urmă cu ceva timp, atât la Primăria Techirghiol cât și în cadrul Consiliului Local exista o colaborare bună între aleșii locali, în momentul de față, angajații instituției spun că, în interior se resimte o stare conflictuală, totul culminând cu schimbarea viceprimarului Adriana Șlinca.

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Techirghiol care a avut loc, miercuri, a existat un proiect de hotărâre prin care primarul Adrian Stan a solicitat schimbarea din funcție a viceprimarului Adriana Șlinca. La ședința respectivă, au fost prezenți toți cei 15 consilieri locali, proiectul de hotărâre fiind adoptat cu opt voturi "pentru", cinci "împotrivă" și două "abțineri".

Totodată, pe ordinea de zi a mai existat și un alt proiect de hotărâre prin care aleșii locali ar fi trebuit să aleagă noul viceprimar, lucru care nu a mai fost posibil deoarece, edilul l-a retras după ordinea de zi.

"În cadrul aceleiași ședințe, primarul a propus ca funcția să fie preluată de un alt coleg de-al meu, adică tot de la PSD, însă colegii mei nu au fost de acord. Primarul spune că nu are nimic personal cu mine, însă eu cred că el se teme că, în situația de față, când USL-ul nu mai există i-aș putea deveni adversar politic. Probabil, ține cont de faptul că la alegerile europarlamentare, la Techir-ghiol, PSD a obținut 30% iar PNL a luat doar 17% și asta l-a pus pe gânduri serios. Eu cred că el mă vede deja ca un potențial candidat și asta îl deranjează deși, practic, nu-l înțeleg cu atât mai mult cu cât el a fost declarat și incompatibil", a declarat pentru "Cuget Liber" Adriana Șlinca.

Ea a mai adăugat că, nu ține morțiș la funcție și chiar dacă a fost schimbată, activitatea Consiliului Local trebuie să funcționeze în continuare în interesul cetățenilor.

"Avem destule probleme de rezolvat în interesul cetățenilor. Eu doresc ca orașul să funcționeze în continuare cu sau fără mine viceprimar. Tocmai din acest motiv, am propus ca luni, 14 iulie, să fie organizată o nouă ședință în care să fie ales noul viceprimar. Cu toate acestea, din ce am înțeles, primarul nu dorește acest lucru și nu este normal", a mai spus fostul viceprimar Adriana Șlinca.

La rândul său, edilul din Techirghiol, Adrian Stan, a recunoscut că există anumite tensiuni în Consiliul Local însă spune că speră ca, în scurt timp, acestea să fie rezolvate. Cât despre ședința propusă de Adiana Șlincu, primarul spune că nu are nimic împotrivă numai că, aceasta nu poate avea loc luni, 14 iulie, atunci când a fost propusă deoarece, în acea zi, el trebuie să plece la Călărași pentru a participa la o acțiune privind unele proiecte care sunt în interesul orașului.

"Am propus schimbarea din funcție a viceprimarului deoarece am ținut cont de faptul că nu mai există USL, dar și că se va face fuziune cu PDL-ul. A mai existat și un alt motiv administrativ deoarece sunt anumite probleme descoperite de Curtea de Conturi. Totuși, nu am ținut cont de apartenența politică deoarece consider că lucrurile trebuie să decurgă normal în interesul cetățenilor, acesta fiind și motivul pentru care am propus un viceprimar tot de la PSD. Chiar și așa, social-democrații nu au vrut. Rămâne să mai discutăm, să analizăm și poate noul viceprimar va fi de la PNL", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Adrian Stan.

În altă ordine de idei, întrebat dacă are ceva personal cu fostul viceprimar și dacă se teme că acesta i-ar putea deveni contracandidat, Adrian Stan a exclus din start o asemenea variantă.

"Este exclus să mă tem că fostul viceprimar Adriana Șlincu mi-ar putea deveni contracandidat. Ar fi ultimul lucru la care m-aș gândi, cu atât mai mult cu cât nici nu sunt sigur dacă eu mai candidez sau nu pentru un alt mandat", a mai spus șeful administrației locale din Techirghiol.

Pagina a fost generata in 0.225 secunde